JALTE: Minden segítség, hatalmas adomány! (videó)

Nagyon szegény, hátrányos helyzetű térségben, embertelen körülmények között élő családok számára gyűjt tartós élelmiszereket, használt ruhát, cipőt, háztartási- és egészségügyi szereket és eszközöket valamint mindent, amit önök már nem, de az ott élők még tudnának hasznosítani adományozás céljából a JALTE – Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület Sopronban is.

jalte-foto
fotó: JALTE EGYESÜLET facebook

 

JALTE bemutatkozás

 

A JALTE rövid bemutatkozása és céljai:

Egyesületünk alapvető célja, hogy minél több tehetséges gyermeket sportolási és tanulási lehetőséghez juttassunk, mozgásra és egészséges életmódra nevelésüket segítsük elő. Azért indítottuk oldalunkat, hogy tudósításainkon, cikkeinket keresztül bepillantást nyerhessen bárki az egyesület munkásságába, és a roma kultúra sokszínűségébe.

Célunk, hogy megmutassuk milyen izgalmas, majdnem feledésbe merült hagyományokat őriznek a magyarországi roma csoportok és ezt hogyan tudjuk beépíteni, hasznosítani mi is a hétköznapjainkban.

Ezenkívül fontosnak tartjuk megmutatni, hogyan telnek napjaik a nehéz körülmények között élő romáknak, illetve felhívjuk a figyelmet, hogyan tudnánk segíteni integrációjukat.

A leghátrányosabb helyzetű gyermekek sikeres társadalmi beilleszkedésének támogatását minél korábban kell elkezdeni. Az integráció összetett folyamat, már gyermekkorban meg kell nyitni a társadalmi intézményeket mindenki előtt,

Különösen fontos, hogy sporttal kapcsolatos támogatásaink olyan folyamatot indítsanak el a bevont gyermekek körében, amelyek képesek őket sikerélménnyel gazdagítani, ezáltal ösztönözni és a többiek elé példaképként állítani, majd felnőtt korukra képessé teszi őket hasonló folyamatok ösztönzésére szegény közösségeikben. A szegénységből való kitörés elősegítése, az egészséges életre nevelés, a pozitív identitástudat kialakítása, a bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése mellett, a szurkolói attitűdök megváltoztatása és a stadionokon belüli fair szurkolás feltételeinek elmozdítása is célja kezdeményezésünknek.

Bízunk benne, hogy velünk tartotok ezen az úton!

A JALTE csapata

 

A felajánlásokat a +36302475970-es telefonszámon illetve a  JALTE facebook oldalán lehet megtenni. 

Köszönet minden jószándékú, segítőkész embernek! 

cyberpress.hu