Illegális kutyagumigyűjtő Sopronban! Legyél olyan mint Béla!

Régi visszatérő probléma városunkban is az a fránya kutyagumi. A felelős és jó gazdik persze felkészültek és viszik magukkal a zacskót és összeszedik a piszkot, de utána kénytelenek valamelyik köztéri szemetesbe dobni a csomagot vagy hazavinni és otthon megszabadulni tőle. Persze vannak olyan gazdik is – mert ne dugjuk homokba a fejünket – akiket ez nem érdekel és szemrebbenés nélkül otthagyják az adott helyen a kutyagumit, ami sok embernek okoz kellemetlenséget. Az igazsághoz tartozik az is, hogy erre az egész problémára nincs a városnak egy kidolgozott koncepciója, de igazából még átmeneti vagy ideiglenes megoldásokkal sem nagyon találkozhatunk. Ilyen speckó gyűjtőedények nincsenek Sopronban, a kutyazacskós állvány meg talán csak egy álom, pedig vannak a világban több helyen is bevált receptek erre. Talán ezt a helyzetet elégelhette meg valaki (vagy valakik) és amolyan szükségmegoldásként egyedi, de hasznos megoldást eszközölt. Olvasónktól kaptuk a képeket.

Ógabona tér – Újteleki utca átjáró / fotó: olvasó

 

Ógabona tér – Újteleki utca átjáró / fotó: olvasó

Oké, nem egy európai normáknak megfelelő ISO szabványos megoldás, de talán a figyelemfelkeltés célját megfelelően szolgálja. A kísérő feliratot olvasva nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy valószínűleg egy kutyagumiban lépegető ember  lehet a tettes, aki enyhén szólva nem cifrázta túl a mondanivalóját.

“Légy olyan mint Béla!” / Ógabona tér – Újteleki utca átjáró / fotó: olvasó

 

Kíváncsian várjuk, hogy mikor születik megoldás a városvezetés részéről erre a problémára. Addig is, jó esetben marad a gyűjtögetés és csomagcipelés, rossz esetben pedig a kerülgetés vagy pedig a gumikrémes cipő.

 

cyberpress.hu