Hűség-Hagyomány-Harmónia jelmondattal várja a véleményeket a közösségi akciócsoport

A soproni Fő tér a Tűztoronnyal és a Városházával / Fotó: cyberpress.hu / archívum

2016. november 28-án megtartott ülésén a Soproni Helyi Közösség Helyi Akció Csoportjának (Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések megvalósítására irányuló helyi akciócsoport) tagjai megfogalmazták, hogy a jövőben Sopron, mint a Leghűségesebb Város, az itt élő három nép kultúráját ötvöző, sokszínű hagyományaira büszke, fejlődő és megújulásra képes, élénk közösségi életű, harmonikus térségi központ legyen.
Az Akciócsoport tagjai  a „Hűség-Hagyomány-Harmónia” kreatív jelmondatot támogatták, így a jövőben a Soproni Helyi Közösség mottójaként ez fog megjelenni, jelképezve Sopron múltjának, jelenének és jövőjének harmonikus egységét a hűség és hagyomány jegyében.

A HACS megbeszélte a Helyi Fejlesztési Stratégia főbb tartalmi és pénzügyi elemeit. A külső szakértők bevonásával elkészült végső munkaanyag oldalunkon elérhető és ide kattintva letölthető, illetve 2016. december 19-én 12.00 óráig véleményezhető. A javaslatokat a clld.sopron@gmail.com e-mail címre és a közösségi oldalra várják.

Ezt követően kerül benyújtásra a Területi Operatív Program 7.1.1. számú felhívására. A projekt célja, hogy egy igen jelentős, 1,5 milliárd Ft-os támogatási forrást szerezzünk kulturális-közösségi fejlesztési elképzeléseink mielőbbi megvalósításához.

 

Forrás: sopron.hu

cyberpress.hu