Hosszú Katinka a mi fecsegő poszátánk … / videó

Az éhezők viadala című film főhőse jutott az eszembe hirtelen, amikor megnéztem Hosszú Katinka sajtótájékoztatóját. Miért is? Talán mert nem csak a képzelet világában létezik olyan ember, aki kész harcolni az igazáért. Egy olyan ember, aki már bizonyított, egy olyan ember aki jobb körülményekre vágyik és nem csak önmaga részére. Egy ember aki nem megvásárolható, egy ember akinek a mondanivalóját talán nem akarják megérteni. Akár csak Katniss Everdeen. Az Iron Lady is vállalja, hogy kiáll a nyilvánosság elé és elmondja, hogy valami nem oké, valami nagyon nem oké és ha kell, ő is a végsőkig harcol az igazáért.

korbenk
Katinka a mi poszátánk …

No persze mindenkinek más a véleménye Hosszú Katinka megnyilvánulásaival kapcsolatban, ami rendben is van. Lehetne ezt a háttérben, szépen csendben intézni, aztán csak kisülne valami, de ő egy másik utat választott, aminek nagy valószínűséggel meg van az oka. Ami azonban biztos, hogy magyar színekben kíván továbbra is versenyezni, de egyedül fog felkészülni a versenyekre, nem kér a szövetségből többet, mert elege van abból, hogy kihasználják.

Kiss László szövetségi kapitány a sajtótájékoztató után azt mondta, nem érti mi a probléma, megadnak minden támogatást a vizek királynőjének, de beszélniük kéne. Ennek aztán azonnal ellent is mondott egy kicsit, hiszen arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy Katinka nem kap engedélyt a szövetségtől az olimpiai indulásra, csak annyit mondott: „Én azt honnan tudhatnám?”

A felvétel forrása a HVG online youtube csatornája

Képmontázs: Koszorú Mihály

leczovics – cyberpress.hu

 

  • Fotókon az új soproni elkerülő út

    Május elején átadták az északnyugati elkerülő utat Sopronban, a 8647-es út tehermentesítő funkciója mellett egy régen várt fejlesztést is magával hozott. Hiánypótló, hiszen összeköttetést teremtett