Hamis forgalmi rendszám és drog. Bajba kerültek a fertőrákosi srácok

A Soproni Rendőrkapitányságon egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 20 éves fertőrákosi lakos ellen.

police sopron cyberpress
illusztráció – fotó: leczovics

A Soproni Rendőrkapitányság járőre 2016. március 16-án 16 óra 30 perckor Hidegség belterületén ellenőrizte egy személygépjármű sofőrjét és utasát. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy az autóra szerelt forgalmi rendszám nem a közlekedésben részt vevő járműre került kiadásra. A járőrök a gépkocsi átvizsgálásakor az utastérben alufóliába csomagolt bruttó 11,7 gramm súlyú, kábítószergyanús zöld színű növényi törmelék került elő. A jármű vezetője G. B. B. 20 éves fertőrákosi férfi és utasa egy szintén fertőrákosi illetőségű fiatalkorú férfi elismerték, hogy korábban kábítószert fogyasztottak.

A rendőrök az egyedi azonosító jeleket, illetve a kábítószergyanús anyagot lefoglalták és a két férfit a Soproni Rendőrkapitányságra előállították. A 20 éves sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség, míg fiatalkorú utasa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A két fiatal gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

cyberpress.hu