Vörös Viktor (PM): Gondolatok Sopronról és a helyi szabadságról

A Széchenyi tér revilatizációja mellett sok egyéb kérdést tesz fel Vörös Viktor (PM) önkormányzati képviselő, a portálunk részére eljuttatott sajtóanyagában, amit természetesen változtatás nélkül osztunk meg olvasóinkkal.

tűztorony
fotó: cyberpress.hu

 

Vörös Viktor (PM): A Széchenyi tér felújításának terveiről

Sopron a hűség és a szabadság városa! Milyen jól is hangzik ez. Büszkék is lehetünk erre, illetve lehetnénk, de vajon mitől is a szabadság városa a mai Sopron? Hol van a mi szabadságunk?

Gondolhatnék most arra, hogy tilos a közterületen életvitelszerűen tartózkodni, gyerekeknek csak úgy ide-oda gördeszkázni, utcán alkoholt fogyasztani, vagy éppen a legújabb, miszerint a belvárosban rágyújtani, de én most nem erre gondolok.
Tilos másként gondolkodni, tilos ellentmondani, tilos „felesleges” kérdéseket feltenni és persze tilos a piros! Ha zöld, akkor is piros!

Tegyük fel, hogy mondjuk az a terv, hogy a belvárosban egy végeláthatatlan térfelújítás miatt, újból forgalmi dugók és parkolási nehézségeink lesznek hónapokig, miközben azt is tudja mindenki, hogy a végeredmény silányabb lesz, mint ami most van. Mit tehetünk ellene? Mit tehet a szabad város szabad polgára egy ilyen esetben? Hát itt Sopronban semmit! Elmondhatja véleményét, ha azt akarja, hogy másnap már a baloldal szekértolójaként mutogassanak rá, vagy szabadon befoghatja a száját, hogy ne legyen gondja belőle.

Szabad dicsérni azonban a megújult Várkerületet melyet sötét alapokra helyeztek, átláthatatlan háttérrel, vagy az Erzsébet kertet, ahol ugyan siralmas állapotok vannak, de legalább szintén sokba került.

Szabad meghallgatni Simon István alpolgármester urat, amikor a dohányzás elleni világnapon, a “Ha elszívod, megszívod!” szlogennel beharangozott rendezvényen beszél érhálózatunk egészségéről, de nem szabad beszélni a Simon család Nemzeti Dohányboltjainak dohánybevételeiről.

Szabad várni az új elkerülő utat, de még halkan sem szabad megkérdezni, hogy miért pont az Arcus étteremnél lesz az alagút utáni pihenő. Szabad színházba járni, de nagyon nem szabad firtatni, hogy miért csökken évről évre a fizetős bérletek száma. Dr. Fodor Tamás polgármester Úrnak pedig véletlenül sem szabad ellentmondani!
Ő, mint a szabadság városának első embere ezt nem engedi meg nekünk. Tilos és kész!

Maradt nekünk a hűség és fák hiányában a nyári hőség. Minek az a sok fa? Fekete térkövek legyenek és sok-sok tábla, melyen üzenünk mindenkinek aki nem érti mi folyik itt.
Ez a Fidesz rezsim és a vezetőihez hű soproni kiskirályság a tökéletes ellenpontja annak, amit mi, a PM politikusai és a normál gondolkodású emberek elvárnának Sopronban. Nincs párbeszéd, rombolják a természetes környezetünket és egyre jobban korlátozzák a szabadságjogainkat.

Mit kellene tennünk? Szabad város vagyunk. Szabaduljunk meg tőlük!

Vörös Viktor

Sopron, 2016.06.30.

cyberpress.hu