Gépkocsifeltörők rendőrkézen Sopronban / videó

A soproni rendőrök elfogtak két fiatalt, akik 9 személygépjárművet törtek fel, majd azokból különböző értékeket loptak el.

kocsi
fotó: police.hu

A rendőrök két fiatalt igazoltattak 2016. május 19-én virradóra Sopronban, akiknél – a ruházatuk átvizsgálásakor – egy Renault Twingo személygépjármű forgalmi engedélyét és egy csavarhúzót találtak. A járőrök ellenőrizték a környező utcákat és rábukkantak arra a gépkocsira, amit a fiúk feltörtek, majd a forgalmi engedélyét ellopták. Az intézkedők Sz. Bálint 18 éves soproni lakost és 16 éves fiatalkorú társát elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

Gépkocsifeltörők rendőrkézen

A Soproni Rendőrkapitányságon a két fiatalt lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiúk a nyomozóknak bevallották, hogy 2016. május 9. és 2016. május 19. között összesen 9 alkalommal törtek fel gépkocsikat. Az autókból ellopták az ott talált értékeket – többek között navigációs rendszert, aktatáskát iratokkal, kulcsokat, akkumulátoros lámpát, készpénzt, szintezőt -, valamint magukhoz vették a járművek papírjait is. Az elkövetők azt is elismerték, hogy két gépjárművel megpróbáltak elhajtani, de azokkal műszaki hibájuk miatt nem jutottak messzire. A nyomozók Sz. Bálint 18 éves soproni lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. május 20.

cyberpress.hu