Figyelemfelkeltő akció és fekete szalag a soproni kórház kapuján is

Ma az országban több helyen is tartott két órás  figyelmeztető sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és ezzel egy időben arra kérte Sándor Mária az egészségügyi dolgozókat is, hogy az összefogás jegyében ma viseljenek fekete ruhát munka közben.  A Soproni Gyógyközpont előtt a PM soproni szervezetének elnöke, Jakál Adrien és civil aktivisták is kifejezték az említett emberek melletti kiállásukat, aláírásgyűjtésbe is fogtak, valamint fekete szalagot kötöttek a kórház kapujára.

jakál adri 1
Sokan fejezték ki aláírásukkal, hogy támogatják a kezdeményezéseket! / fotó: leczovics – cyberpress.hu

Jakál Adrient a helyszínen kérdeztük arról, hogy milyen tapasztalataik vannak az akcióval kapcsolatosan.

-A mai napon az országos népszavazás kiírásához tartott aláírásgyűjtésünkkel egy időben, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett,  illetve Sándor Mária az összefogás jegyében arra kérte az egészségügyben dolgozókat, hogy április 15-én viseljenek feketét munka közben. – kezdte az elnök asszony, majd kitért a részletekre is.
-A soproni kórház előtti aláírásgyűjtésünkkel párthovatartozástól függetlenül, a civilekkel mi is kifejeztük kiállásunkat mellettük. Sajnálatos, hogy jelenleg egy olyan országban élünk, ahol a megfélemlítések miatt kevesen vannak,akik nyilvánosan felmerik vállalni nemtetszésüket. Az elmúlt időszakok eseményei viszont bizonyítják, hogy a civilekkel közösen, összefogva sikerül változást elérnünk. A Fidesznek is ideje belátnia, hogy egy egész országot nem lehet félelemben tartani, előbb-utóbb meg kell hallaniuk az emberek hangját. A mai akciónk is bizonyítja, hogy nagyon sokan vannak, akik nem értenek egyet a Fidesz jelenlegi intézkedésivel. – hangsúlyozta, majd köszönettel zárta a szavait.

– Köszönjük mindenkinek, akik ma kijöttek hozzánk! Külön örömmel tapasztaltuk, hogy a kórházban is nagyon sokan bátrak voltak, és fekete ruhát viseltek.

jakál adri 2
Felkerült a jelképes fekete szalag is / fotó: leczovics – cyberpress.hu

 

cyberpress.hu