Figyelem! Hétfőtől kiemelt kontroll lesz a Sopron környéki határátkelőkön is!

Illusztráció / cyberpress.hu archívum

Hétfő reggel 8 órától elkezdik az osztrák-magyar határszakasz kiemelt ellenőrzését az osztrák hatóságok. Az intézkedést az embercsempészet és az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel indokolták és a hivatalos információk szerint, a hatóságok majd ügyelnek arra, hogy az átkelőforgalmat ne akadályozza ez a bevezetendő ellenőrzés. Egy kicsit vegyes érzelmekkel lehet fogadni ezt a hírt valljuk be, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján mindig torlódás alakult ki a magyar oldalon az eddigi alkalmankénti ellenőrzések során is. Persze nem csak a hivatalos határátkelőknél lesz ellenőrzés, hanem a zöldhatáron is járőrellenőrzéseket vezetnek be és lesznek kiemelt szakaszok is, de ezeket nem kívánják megnevezni pontosan, az akció sikeressége miatt.

határ
illusztráció / fotó: cyberpress.hu

A rendőrségi közleményben megnevezett ellenőrzési térség a magyar oldalon egyebek között a soproni, fertőrákosi, ágfalvi, kópházi, zsirai, hegyeshalmi, pomogyi, jánossomorjai és a kőszegi átkelőkkel határos. Érdekesség, hogy a sopronkőhidai határátkelő nincs külön kiemelve a közleményben, de nagy valószínűséggel azt is érinti. Ezt abból is gondoljuk, hogy a konkrét megnevezések mellett a burgenlandi rendőrség közlése szerint helyzettől függően további határszakaszokon is vezethetnek be hasonló intézkedést.

határ cyberdriver
illusztráció / fotó: cyberpress.hu

A határátkelők biztosításához és a zöldhatár érintett szakaszainak felügyeletéhez az osztrák rendőrség számára a katonaság nyújt majd segítséget.

Próbálnánk valami okos tanácsot adni az ingázóknak, de mi is tanácstalanok vagyunk abban, hogy mi lehet a helyes és praktikus megoldás a gördülékeny határátkeléshez hétfőtől, de talán csak annyit tudunk mondani, hogy bízni kell abban, hogy valóban biztosítva lesz a átkelőforgalom számára a gyors áthaladás.

 

cyberpress.hu