Ételdoboz Sopron – Segítsetek! / VIDEÓ

A hosszú hétvége apropóján eszünkbe jutott, hogy vajon a soproni ételdobozoknál mi lehet a helyzet. Igaz  időnként egy-egy dobozt szerkesztőségünk munkatársai is meglátogatnak némi elemózsiát oda szállítva, és bizonyára sokan mások is így vannak ezzel, mégis érdemtelenül kevés szó esik erről a kezdeményezésről illetve a szekrények töltöttségéről. Arra gondoltunk megnézzük vajon mennyire töltöttek a dobozok a négy napos pihenő első napján. Kollégánk Michi vállalkozott arra, hogy készít egy szombati körképet és egy beszámolót a témáról, bejárva mind a négy helyszínt. Nagy lelkesedéssel indult útnak, ám sajnos szomorú hírekkel tért vissza, csak üres dobozokat talált.

Sajnos mind a négy ételdoboz üres volt szombat délután, pedig az élelmiszerüzletekben hosszú sorok kígyóztak.  Talán a nagy hétvégi rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni az adományozás szükségszerűségéről, ami  elesett embertársainknak sok esetben a minimális betevőt jelentheti.  Nem gondolnám, hogy Sopron nem képes a összefogásra és nem is kritikának szánom soraimat, csak ténymegállapításnak.

Arra szeretnénk kérni minden jóérzésű embert, hogy a lehetőségeihez mérten időnként látogasson meg egy-egy ételdobozt és némi élelmiszerrel támogassa ezt a kezdeményezést, hiszen segíteni, adni jó!

Köszönet mindenkinek, aki ezt megteszi és külön köszönet azoknak, aki egy megosztással felhívják a figyelmet arra, hogy szükség van az összefogásra!

eteldoboz_ures

 

Ha még nem hallottál a kezdeményezésről, ide kattintva olvashatsz róla:

– cyberpress.hu/mar-negy-eteldoboz-van-sopronban/

 

Ha kíváncsi vagy, hol találhatóak az ételdobozok ide kattintva találod a térképet:

 – cyberpress.hu/terkepen-az-eteldobozok/

 

fotó – videó:koszorú m.
szöveg: leczovics

cyberpress.hu 

  • Fotókon az új soproni elkerülő út

    Május elején átadták az északnyugati elkerülő utat Sopronban, a 8647-es út tehermentesítő funkciója mellett egy régen várt fejlesztést is magával hozott. Hiánypótló, hiszen összeköttetést teremtett