Eső, havas eső, hóesés … hogy jól induljon a hét

Megérkezett a hó / Illusztráció / cyberpress.hu

Esővel, havas esővel majd hóeséssel indult a nap. A lesett hó azonban gyorsan elolvadt szerencsére, így a hólapátokra most nem lesz szükség. Gyorsan megnéztük mi a helyzet a helyi időjárás előrejelzés frontján, a sopronmet.hu oldalát használtuk segítségképpen.

NYITÓKÉP
Biztos ami tuti 😉

 

Hideg idővel indul a hét, majd fokozatosan javul az időjárásunk.

Hétfőn erősen felhős, illetve borult lesz az ég, késő délután szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Délelőtt többször várható eső, a dombvidéken havas eső, a hegyekben hó. A lehulló hó csak a hegyekben 400 méter felett marad meg 1-5 cm vastagságban. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet reggel 0, 2 fok között alakul, nappal 5, 7 fok lesz, este 1, 3 fokra készülhetünk.

Kedden többször lehet még zápor, hózápor, majd délután felszakadozik a felhőzet. Csütörtöktől-péntekig már várható több-kevesebb napsütés és a hőmérséklet is emelkedik. Az ünnepi hosszú hétvége a mostani számítások szerint azonban változékony, gyakran esős időt hoz, de havas eső, a hegyekben havazás sem kizárt. Az igazi tavasz a hónap második felében érkezik.

sopronmet.hu

Esett a hó / 2016.03.07. fotó: olvasó

 

cyberpress.hu