Elfogadták a szakszervezetek a GYSEV Zrt. illetve a GYSEV CARGO Zrt. bérajánlatát

Fotó: cyberpress.hu archívum

Az érintett vasutas szakszervezetek elfogadták a GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. idei évre vonatkozó bérajánlatát. A megállapodás értelmében a vasúttársaság azon dolgozói esetében, akiknek alapbére nem haladja meg a 350 ezer forintot, 3 százalékos, 350 ezer forintos alapbér felett pedig 1 százalékos alapbér-fejlesztést hajtanak végre. A béremelés egységesen január 1-jei, visszamenőleges hatállyal lép életbe.

Illusztráció

 

Szintén a megállapodás része, hogy a GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára a havi alapbér 0,5 százalékának megfelelő további kiegészítést fizet az önkéntes nyugdíjpénztárba, amennyiben a munkavállaló teljesíti saját 2%-os tagdíjbefizetését. A 2016. február 1-től érvényes tagdíj kiegészítés a korábbi megállapodás alapján fizetett munkáltatói hozzájáruláson felül történik.

Amennyiben a GYSEV Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. 2016. évi gazdálkodási eredményei arra fedezetet biztosítanak, a vállalatok év végén megvizsgálják egy egyszeri kifizetés lehetőségét.

 

cyberpress.hu