Egy éve elhangzottak hatalmas számok, ígéretek fejlesztésekről, azonban a munkáknak nyoma sincs …

Takács Ádám (MSZP) a SMJV Városfejlesztési Bizottságának tagja tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a Magyar utcai pártházban. Kitért városunk romos épületeire annak tükrében, hogy már lassan egy éve, hogy a “Modern Városok” programban arról is szó volt, hogy több felújításra kerül, azonban még a kezdetleges munkálatoknak sincs nyoma.

Ruhagyár
A volt ruhagyár épülete – fotó : cyberpress

Takács Ádám (MSZP): 

Lassan egy éve, hogy a „Modern Városok” program keretében a kormány és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött. Elhangzottak akkor hatalmas számok a várható támogatásokról, tetszetős ígéretek fejlesztésekről, még közös munkacsoportot is létrehoztak a fejlesztési koncepciók kidolgozására. Azóta látható munkának, de főleg eredménynek még nyoma sincs. Egyetértünk, és támogatjuk, ha Sopron dolgozzon ki olyan pályázatot, amit az Európai Unió különböző alapjai, programjai támogatásra méltónak ítélnek, vagy akár a magyar kormány ad fejlesztési támogatást a városunknak.

A soproniakkal együtt azt várjuk, hogy ezeket a pénzeket hatékonyan, értéket megőrizve és új értékeket teremtve használják fel.

A múltunk tisztelete nélkül nem építhetünk jövőt. Nincs modern város, modern Sopron, amíg a Rákóczi utcában omladozik az egykori Ruhagyár eklektikus stílusú épülete, amíg gaztengerben fuldokol a Hotel Maróni, lassan összedől a József Attila utcában a volt gyermekotthon. Ne legyen az enyészeté a valamikori Russ-villa, a Bécsi úti laktanya, a Lokomotív.
Sopron emblematikus épületei ezek, amelyeknek megújító megőrzése halaszthatatlan feladat. Ha ma nem mentik meg őket, holnap már nem lesz mit megmenteni.
Ezt várják a soproniak a városvezetéstől, ha tényleg van pénz. Ebben a munkában a mi segítségünkre is számíthatnak. Nem csak javaslatokat teszünk, és elvárjuk a megoldást, hanem cselekvő együttműködésünket ajánljuk a modern Sopronért.

 

Mágel Ágost ( FIDESZ) válasza IDE KATTINTVA érhető el!

cyberpress.hu