Éber volt a fertőrákosi körzeti megbízott

A fertőrákosi körzeti megbízott ellenőrizni akart egy Mazda típusú személygépjárművet, de a sofőr elhajtott a rendőri intézkedés elől.

police sopron cyberpress
illusztráció

A körzeti megbízott 2016. június 2-án 14 óra 5 perckor Fertőrákos belterületén ellenőrizni akart egy Mazda típusú személygépjárművet. A járőr a szolgálati autójának megkülönböztető jelzéseit használva meg akarta állítani az autót, mire a sofőr járművével nagy sebességgel menekülni kezdett, végül a település melletti szántóföldre hajtva állt meg.

A rendőr a jármű ellenőrzésekor megállapította, hogy a G.B.B. 20 éves soproni férfi által vezetett autón, nem az arra kiadott rendszám volt elhelyezve. A férfi a helyszínen elismerte, hogy a forgalomból kivont járműre egy másik gépkocsi hatósági jelzését helyezte el. Az ellenőrzéskor az is kiderült, hogy a járművezető a vezetéshez szükséges B kategóriás jogosítvánnyal nem rendelkezik.
A rendőrök a jármű vezetőjét elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G.B.B soproni lakost egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett megalapozott gyanúja, illetve engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. június 3.

cyberpress.hu