Bocsánatkérést vár Fodor Tamás polgármestertől a soproni MSZP

Széplaki Tamás, az MSZP helyi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján az M85-ös gyorsforgalmi úttal kapcsolatos kérdőjelekre hívta fel a figyelmet és felhívja Fodor Tamás polgármester figyelmét arra, hogy álljon ki a soproniak elé és kérjen bocsánatot.

nyitó kép mszp
fotó: cyberpress.hu

Széplaki Tamás (MSZP helyi elnöke):

Nem egy vitánk volt már Fodor Tamással az általunk is várt és kívánt M85-ös gyorsforgalmi útról. Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen megígérték, sőt szerződésbe foglalták, hogy 2018 március 15-én avatóünnepséget tartanak. Ahogy eseménytelenül teltek a hónapok, többször is figyelmeztettük a városvezetést, hogy az ígért határidő nem tartható, addigra lehetetlen megépíteni az utat. A biztonságos közlekedésre vágyó soproniak aggályait megfogalmazó megszólalásainkra képtelen vádaskodásokkal tudott csak válaszolni a dilettáns városvezető. Pedig mi csak aggódtunk és kételkedtünk, miközben mi is szeretnénk biztonságban közlekedni Sopron és Csorna között! A polgármester és a miniszterelnök által aláírt szerződés a papírkosárban végezte. Arról nem is szólva, hogy az Európai Unió támogatását a kormány már eljátszotta, az út csak az országot megterhelő hitelből építhető meg.

Felhívnánk Fodor Tamás figyelmét arra, hogy a várost 10 éve, az országot pedig hat éve a Fidesz vezeti. Visszamutogatni, hogy mi volt 2006 előtt, beteges és paranoid.

Jó lenne, ha a politikai működése alatt egyszer is felelősséget vállalna a tetteiért. Álljon ki a soproniak elé, és mondja azt, hazudtam, amikor az ígértem meg, hogy 2018. március 15-re kész lesz az M85-ös. És talán a soproniak elfogadják a bocsánatkérését…

Sopron, 2016.09.02.

cyberpress.hu