Berzsenyis diákok látogattak az NymE Simonyi Károly Karára

Középiskolásokkal telt meg a Ligneum NymE Látogatóközpont és az NRRC Kutatóközpont kedden délelőtt – a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak ötvenfős csoportja ismerkedett a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karral.

Berzsenyis diákok a Ligneumban / fotó: I.N.

A diákoknak „Informatika a jövő…” címmel reggeli serkentő előadást tartott Soós Sándor, majd a Faanyagtudományi Intézet és a Terméktervezési és Gyártástechnológia Intézet kollégáinak vezetésével a program kisebb csoportokban folytatódott.

berzsenyi 1
Berzsenyis diákok a Ligneumban / fotó: I.N.

Megnyíltak a kapui a Faanyagtudományi Intézet laborjainak, a Tanműhelynek és a Lézer és modellező műhelynek is, így a diákok az Intézetek kollégáinak és a Tanműhely vezetőjének segítségével testközelből ismerkedhettek a faipari pálya szépségeivel és a tudomány új eredményeivel. Végül ismét a Ligneumban, dr. Dőry István előadásában a „Fenntartható életmód, ökolábnyom” című bemutatóval zárult a délelőtt, amely – a képek tanúsága alapján – kétségkívül izgalmas programot jelentett a diákoknak és vendéglátóiknak egyaránt.

 

Külön köszönet a beszámolóért: Iszak Noémi 

cyberpress.hu