Az MSZP válaszokat vár és visszaszámol M85 ügyben!

Sajtótájékoztatót tartott Németh Imre az MSZP soproni elnökségének tagja, aki válaszokat vár a soproni szocialisták nevében a soproni Fidesztől.

Németh Imre (MSZP soproni szervezete):

A Fidesztől már üres mellébeszélésekre sem futja.
Hétről hétre feltesszük azoknak a soproni embereknek a kérdéseit, akik aggódva figyelik, milyen rossz irányba tart a város.
Elképesztő, hogy a Fidesz nem hajlandó meghallani az emberek hangját.
Ezt onnan lehet tudni, hogy a soproni emberek legutóbbi két kérdésére már választ sem kaptunk. Ez az új fidesz-taktika? Az országgyűlési képviselők és a város vezetők elmenekülnek a kérdések elől?
Vagy már vállalkozó sincs a durva és hazug szövegek elmondására?
Nekünk meggyőződésünk, hogy Sopron vezetőinek szóba kell állniuk a város polgáraival. Nem tehetik meg, hogy elbújnak a felelősség elől. Ha mégis ezt teszik, alkalmatlanok a posztjukra.
A némaságnál csak egy nagyobb bűn van: a hazugság. Márpedig tudjuk, hogy az M85-ös megépítését az önkormányzati választások kampányának végén jelentették be, s ez nagymértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy Fodor Tamás újra polgármester lett.

Nekünk is érdekünk a gyorsforgalmi út elkészülése, hiszen mi is nap, mint nap érzékeljük azt az áldatlan állapotot, ami Csorna és Sopron közötti közlekedést jellemzi. Minden megszólalásunkat az aggodalom szüli. Az érintettek félnek, hogy az ígéretek ellenére semmi nem lesz az M85-ös 2018 évre ígért átadásából és ennek a félelmüknek mi hangot adunk.

Ha így lesz, fel kell tennünk a kérdést Fodor Tamásnak: milyen érzés hazugság árán polgármesternek lenni?
A mai nappal a sopron.mszp.hu oldalon elindítottunk egy visszaszámlálót.
Ezen mindenki követni tudja, hogy hány nap van még 2018. március 15-ig, a vélhető átadásig.
Felszólítom Fodor Tamást, hogy tájékoztassa az érintetteket az átadásig szóló ütemtervről!
Ő mint mérnökember tudja, hogy minden projektnek van egy ütemezési terve.

Felszólítom a polgármester urat, hogy ne titkolja ezt el a soproniak elől!
Tájékoztassa, az érintetteket mikor kezdődik az első kapavágás, honnan kezdődik meg az út építése, milyen ütemekben adják át az elkészült szakaszokat a közforgalomnak?

 

A sajtótájékoztatóra Dr. Farkas Ciprián (FIDESZ) válaszolt ami IDE KATTINTVA elérhető!

 

cyberpress.hu