Aszfalton gurulhatnak a Szépvölgyi utcában közlekedők

Hivatalosan is átadták az Ágfalvi lakóparkban azt az aszfaltozott szakaszt, ami a helyi útépítőközösség és Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata 50-50 %-ban finanszírozott. A Szépvölgyi utca 229 méter hosszú és 5 méter széles aszfaltburkolatot kapott, aminek a teljes kivitelezése bruttó 22,4 millió forint volt.

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu

Az átadóünnepségen elhangzott, hogy a közösség 2015-ben pályázott az önkormányzatnál a beruházásra, amit a Városfejlesztési Bizottság támogatott, így közös erővel és tőkével valósulhatott meg ez a fejlesztés. A közösség 2016 tavaszán fizette be az “önerőt”, így meg is kezdődhetett a kivitelezés, aminek a gyümölcse a most átadott burkolat. Az utca számozás szerinti páratlan oldalán kapott csapadékvíz elvezető árkot, a kapubejáróknál átereszekkel, amely a Rozsondai utcai zárt csapadékvíz csatornába folyik.

Az átadón elhangzott, hogy az önkormányzat továbbra is igyekszik támogatni azt, ha útépítő közösségek pályáznak az ilyen jellegű beruházásokra, hiszen közös érdekünk az, hogy fejlődjön a városunk.

fotó: cyberpress.hu

 

cyberpress.hu