“Adventi fények” gyúltak a Pihenőkereszt lakóparknál

Talán azt is lehetne mondani, hogy a cím teljesen helytálló, hiszen pont így az adventi időszakban kapott új közvilágítást a Pihenőkereszt lakópark és a 84-es főút kereszteződésénél található útszakasz.

fotó: Leczovics Zsolt

Csütörtökön a helyszínen Dr. Simon István alpolgármestertől és Sass Lászlótól a településrész önkormányzati képviselőjétől tudtuk meg a részleteket a város legújabb, immár megvalósult beruházásáról. A mintegy 450 méteres hosszban, 15 db. kandeláberrel és a hozzátartozó ledes lámpatestekkel világítják meg ezentúl ezt a szakaszt ami tejes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, összesen 14 millió forintból.

fotó: Leczovics Zsolt
fotó: Leczovics Zsolt

Véleményünk szerint ez egy fontos és hasznos beruházás volt, hiszen a dinamikusan fejlődő lakóparknál ez egyrészt elősegíti a biztonságosabb közlekedést valamint nagyban elősegítheti a vagyonbiztonságot is. A helyszínen elhangzott az is, hogy a Pihenőkereszt lakóparkban 2009 óta több, jelentős beruházást hajtott végre az önkormányzat. Elkészült a felszíni csapadékvíz-elvezetés illetve a lakókkal közösen megvalósult az aszfaltozott út kiépítése is több mint 3600 méter hosszúságban. Nem is olyan régen, 2014-ben közel 54 millió forintból valósult meg a lakópark belső közvilágítása is, ahol összesen 107 darab korszerű, ledes technológiájú lámpatest biztosítja azóta a lakóknak a komfortosabb életérzést.

fotó: Leczovics Zsolt
fotó: Leczovics Zsolt

 

cyberpress.hu