A tanácsnoki tisztséggel kapcsolatos „kirohanást” pedig nem igazán értjük …

Mágel Ágost (FIDESZ), a Városfejlesztési Bizottság elnöke reagált a csütörtöki MSZP-s sajtótájékoztatóra, amiben felvetette azt is, hogy az MSZP idejében is volt Sopronban tanácsnok.

 

fidesz_cyberpress

Mágel Ágost (FIDESZ) sajtóközleménye:

Ebben az évben 10 milliárdos fejlesztés indul városunkban!

Az MSZP heti menetrend szerinti értetlenkedésére ismét elmondjuk, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út építése nem önkormányzati, hanem állami beruházás.

Köszönhetően a Fidesz kormánynak, történelmi léptékű összehasonlításban is példátlan fejlesztési program részesei a soproniak. Itt utalunk a modern városok program elmeire, mint az M85-ös építése, a belváros és a Fertő tó megújítása, a Lőver program megvalósítása és a térségi operatív programban szereplő további fejlesztésekre. Ezek nagyobb részt hazai költségvetési forrásokból, kisebb részt pedig uniós forrásokból valósulhatnak meg.

Mindezek nagyságrendileg 10 milliárd forintnyi fejlesztési forrást jelentenek csak az idei évben! Ilyen mértékű fejlesztés korábban még egy költségvetésben sem szerepelt. A közgyűlés a beruházásokkal járó többletfeladatok ellátására bízott meg képviselőket. Mondanánk persze, hogy az MSZP képviselői tudják, milyen többletfeladatokkal jár ilyen méretű fejlesztés megvalósítása, de az igazság az, hogy az MSZP-nek a botrányokon kívül nem sikerült más maradandót alkotnia.

A tanácsnoki tisztséggel kapcsolatos „kirohanást” pedig nem igazán értjük, ugyanis az MSZP idejében is volt tanácsnok. Miután Németh Imre nem először küzd memóriazavarral elmondjuk azt is, hogy az idei év 10 milliárdos fejlesztési összege közel akkora, mint amennyit az MSZP-nek adósságként sikerült összehoznia. Németh Imrének inkább csak ez utóbbiban volt része, ugyanis az MSZP nevéhez semmilyen jelentős beruházás nem fűződik.

Az MSZP-s Németh Imre az induló 10 milliárdos beruházás ellenében politizál, ezzel Sopron város fejlődését gátolja.

Sopron, 2016.04.07.

cyberpress.hu