A szülők is kiállnak a tanárok mellett! Nem leszek suliban akció!

Országos eseménnyé vált az a civil szerveződés, ami a „Nem leszek suliban” elnevezést kapta. A lényege röviden annyi, hogy arra kérik a szervezők a szülőket, hogy gyermeküket ne vigyék iskolába 2016.02.29-én hétfőn. Ezzel a sulibojkottal jeleznék azt a szülők, hogy kiállnak a tanárok mellett, akik az oktatás reformjaiért harcolnak.

fotó: facebook

A közösségi portálon szerveződő kezdeményezéshez eddig 41 ezer ember csatlakozott, amiből 26 ezer jelezte is, hogy nem viszi a gyermekét iskolába, 15 ezer pedig „érdeklődik” az esemény után. Információink szerint több soproni szülő is csatlakozott az „akcióhoz”.

FACEBOOKON IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ AZ ESEMÉNY FŐOLDALA! 

A pedagógusok már több alkalommal és több módon jelezték a kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnének az oktatásban. ( Országos megmozdulások, kockás inges akció, eredménytelen egyeztetések, stb. )
Érdemi változásokat ugyan még nem sikerült elérniük a kormányzatnál, csak amolyan látszatintézkedéseket lehet tapasztalni a másik oldalról, viszont a tanárok kitartóak és egyre több szervezet szimpátiáját is élvezik. Most a szülők is úgy érzik tenniük kell valamit, így ezzel a „nemmegmozdulással” csatlakoznak a pedagógusok harcához.

A témával kapcsolatos soproni eseményekről ITT és ITT készítettünk bejegyzést! 

Arra is megszületett a megoldás, hogy a gyerekeknek legyen a hétfői napra igazolásuk. A szülők 3 napot igazolhatnak a gyermekének egy tanítási évben, így egy napot ebből feláldozva, egy egyszerű „családi ok” bejegyzéssel meg is oldhatják a problémát. Persze több olyan információ is napvilágot látott, hogy egy gyereknek sem lesz igazolatlan napja hétfőn, amiből az egyik az, hogy a tanár nem írja be a naplóba a hiányzókat, mert kifogyott a toll amivel a bejegyzést megtenné.

Ezzel párhuzamosan több városban gyermekfelügyeletet is vállalnak, hiszen nem biztos hogy mindenki megtudja oldani a gyermekelhelyezést hétfőn amíg dolgozik. Erre itt van egy ügyes kis térkép, amit ha nagyítunk és az aktuális városban a jelzésre kattintunk megtudhatjuk a részleteket. Soproni cím is van, ha esetleg valakit érdekel.

Térkép: Nem leszek suliban…

 

FIGYELEM FONTOS!

Az iskolákban 2016. 02. 29-én egyébként „rendes” tanítási nap lesz, így ha valaki nem szeretne csatlakozni a demonstrációhoz illetve nem tudja a gyermekelhelyezést megoldani, természetesen viheti a gyermeket iskolába, hiszen fogadják a gyerekeket. A pedagógusok még nem sztrájkolnak, ott lesznek a tanintézményekben. Azonban, ha a gyermekelhelyezés a probléma és a szülő egyébként támogatja a tanárok melletti kiállást, ebben az esetben arra kérik a civil szervezők az anyukákat, apukákat, hogy egy kockás pólóban, ingben, blúzban vigyék a lurkókat a suliba.

 

cyberpress.hu