A soproni városvezetés konstruktív, előre mutató megbeszélést folytatott a SFAC elnökével

Barcza Attila, SMJV Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnökének a sajtóközleményét adjuk közre, ami talán végleg pontot tehet egy hosszú ügy végére.

városháza
Városháza / illusztráció

Barcza Attila:

A személyes találkozás megtörtént Kocsis Tamás elnökkel, tisztázódtak az álláspontok.

A város támogatja a SFAC Sopron névhasználatát, ugyanakkor kérés, hogy ha már tovább akarják vinni a klub szellemiségét, akkor olyan nevet és írásmódot válasszanak, amely valóban méltó erre. A város támogatja akár az eredeti 1908-as megnevezést: Soproni Football és Athletikai Club; vagy annak mai, (szinte teljesen) magyar írásmódú megfelelőjét: Soproni Futball és Atlétikai Club. Mindegyik esetben az egyesület rövid megnevezése a SFAC. Arra kértük Kocsis Tamást, hogy válasszanak, majd adja be a szükséges papírokat és a város hozzájárul a Sopron név használatához.

Ahogy a kidolgozott névjavaslatok is mutatják, a megbeszélés mindvégig konstruktív és előre mutató volt. Sajnáljuk, hogy Gőbl Gábor mindezek ellenére is folytatja magányos gerillaharcát. Állandó bajkeverésével most már azokat is kellemetlen helyzetbe hozza, akik eddig mellette álltak. Sajnálnánk, ha a következő közösségrombolását a SFAC táján végezné, ennél többet érdemelnek azok, akik eddig is az egyesületért dolgoztak.

Sopron, 2016.05.04.

cyberpress.hu