A soproni térfigyelőkamerák mindent látnak! Bepillantás a vezérlőterembe!

A soproni kamerarendszer vezérlőterme 2016. áprilisában / Fotó: © Leczovics Zsolt / cyberpress.hu

Csütörtök délelőtt a sajtó számára bemutatták a megújult soproni rendőrségi térfigyelőrendszer vezérlőtermét, ahol a nap 24 órájában folyamatosan operátorok végzik el a kamerák folyamatos működtetését illetve ezáltal a területek kontrollját. Arról már korábban beszámoltunk, hogy sok új kamera pásztázza városunkat, ezzel elősegítve a nagyobb közbiztonságot és mintegy folyamatos rendőri jelenlétet biztosítva Sopronban, de a vezérlőterembe egy meghívásnak köszönhetően most sikerült bepillantást nyernünk. A közel 50 kamera a technikának köszönhetően kimagaslóan jó minőségű képeket közvetít és még az éjszakai órákban is tökéletes képet biztosítanak. Köszönhetően a kialakított rendszernek, ha az operátor a monitorokon bármilyen rendellenességet lát a városban, esetleg bűncselekményt vél felfedezni vagy szabálysértést észlel, azonnal kapcsolatba tud lépni a járőrökkel, akik nagyon gyorsan a helyszínre érkezve tudnak intézkedni.

Fotó: ©  leczovics zsolt/cyberpress.hu
Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

A teljes rendszer felépítését Szabó Jenő Sopron Rendőrkapitánya mutatta be, aki kiemelte a bűnmegelőzés fontosságát is valamint azt, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy városunkban is folyamatos közbiztonságot tudjanak biztosítani. Simon István SMJV. alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzat örömmel támogat minden olyan kezdeményezést, amivel elősegíthetik a rendőrség munkáját, hiszen továbbra is az egyik fontos feladat az, hogy Sopron egy nyugodt, biztonságos és élhető város maradjon.

Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu
A ma délelőtti Széchenyi téri buszelakadást is megnézhettük / Fotó: © leczovics zsolt/cyberpress.hu

A térfigyelőkamerák a hatókörükön belül mindent látnak és képközelítésre is alkalmasak valamint 360 fokban képesek pásztázni a területet. Megnyugtató, hogy a kiépített rendszerrel egy új fejezet kezdődik Sopron közbiztonságának növelése érdekében.

 

cyberpress.hu