A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a VI. Magyar Világtalálkozón

A Sopron Régió Turisztikai Központ idén is jelen van a Lurdy-házban megrendezett VI. Magyar Világtalálkozón, hogy nemzetközi szinten népszerűsítse városunk és a környező települések idegenforgalmát. A tapasztalatok alapján a legnagyobb érdeklődés a nyári programokra, illetve a Sopron és környéki természetközeli szálláslehetőségekre irányult. A külföldi magyarok figyelmét kiemelten megragadta az újonnan megnyílt Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, illetve a 2015-ben Európai Örökség címet elnyert Páneurópai Piknik Emlékpark.

SR 2
A régió önállóan jelenlévő standjai és az érdeklődők

Sopron mellett idén Zsira és Sopronhorpács is önálló kiállítóhellyel képviseli magát. A soproni stand idén két vendéggel büszkélkedhet: a balánbányai Botorka Művelődési Egyesület erdélyi programajánlatokat kínál, továbbá László Maya grafikus és könyvillusztrátor egyedi tollrajzai, akvarellképei kerültek kiállításra.

SR 1
Kárász Anna, a Sopron Régió munkatársa, és Kerekes György, a Panoráma Világklub nyugat-dunántúli régiójának elnöke a város turisztikai kínálatát népszerűsíti

A világ minden részéről összesereglő magyarok fesztiválhangulatú találkozóján a kultúra, a közélet, a tudomány, a művészet, a civilszféra, az üzleti világ, a hitélet, és a sport szereplői mutatkoznak be. A számtalan program közül minden korosztály kedvére válogathat.

sr 3
László Maya grafikus, Mihály Csaba, a Botorka Művelődési Egyesület elnöke és Kárász Anna, a Sopron Régió munkatársa

A Magyar Világtalálkozó idei díszvendégei Latin-Amerika, az Őrvidék magyarsága és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.
A rendezvénysorozat megszervezésében a Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 80 országát, államát átölelő közel 200 társklubja mellett számos civilszervezet, intézmény, cég közreműködik.

 

cyberpress.hu