A bűncselekmények száma csökkent, a nyomozás eredményessége nőt Sopronban

Németh Lajos r. ezredesnek, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének részvételével 2016. február 24-én került sor a Soproni Rendőrkapitányság 2015. évben végzett munkájának értékelésére.

fotó: police.hu

Szabó Jenő rendőr alezredes, kapitányságvezető beszámolójával kezdődött Sopronban 2016. február 24-én 14 órakor a rendőrkapitányság 2015. évi teljesítményének értékelésére összehívott értekezlet. Alezredes úr értékelőjében megállapította, hogy az elmúlt évben a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén a lakosság szubjektív biztonságérzete javult, a közvélemény hangulatát negatívan befolyásoló, ismertté vált bűncselekményekre a rendőri állomány mindig időben reagált.

fotó: police.hu

Kapitányságvezető úr hangsúlyozta, hogy a rendőrkapitányság illetékességi területén – megyei szinten is – kiemelkedően magas számban hajtottak végre rendezvénybiztosításokat, amelyek a közterületről vontak el jelentős rendőri erőket, és kívánt a rendőri állomány részéről speciális felkészültséget. Szabó Jenő rendőr alezredes elmondta, fenti feladatot a rendőrkapitányság – az utólagos értékelések szerint – maradéktalanul végre tudta hajtani. Kapitány Úr köszönetét fejezte ki a Sopron város közbiztonságát megerősítő Készenléti Rendőrség Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály állományának, akik a város környezetében található kiskertes, üdülőövezeti ingatlanok környezetének ellenőrzésével, továbbá a „Volt fesztivál” időszakában a közterületi rendőri jelenlét növelésével erősítették a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartást. A rendőrkapitányság feladatainak végrehajtását 2015. évben is jelentősen támogatták a területen működő önkormányzatok és Polgárőr Egyesületek.

fotó: police.hu

Alezredes úr elmondta, hogy a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. évben a rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján 2127 darab bűncselekmény vált ismertté. 2015. évben ez a szám jelentősen, 1704-re csökkent. A nyomozás eredményességi mutató jelenleg 58,2%, ami az előző időszakhoz viszonyítva 2,6 %-os emelkedést jelent. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma is csökkent (537-ről 527-re), míg a nyomozás eredményességének mutatója 72,2 %-ról 76,5 %-ra nőtt.

Németh Lajos r. ezredes a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese Szabó Jenő r. alezredes, kapitányságvezető 2015. évi értékelését elfogadta és meghatározta a rendőri állomány részére a 2016. év feladatait.

 

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

cyberpress.hu