72 óra kompromisszum nélkül!

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat melyben intézmények, játszóterek felújításán dolgoznak, de célkeresztben van az erdőtakarítás, a szociális segítségnyújtás és különböző kulturális műsorok szervezése is különböző közösségeknek. Ebben az esztendőben október 6 és 9 között kerül megrendezésre ez a közhasznú program.

7
Fotó: cyberpress.hu © / archívum

A 72 óra célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat arra, hogy segítsenek ott, ahol szükség van rá.

Sopronban is évről-évre egyre népszerűbb a program és egyre többen vesznek rajt részt, ami igazán örömteli, hiszen ebből is látszik, hogy a fiatalok számára is fontos városunk környezete, tisztasága.

Fotó: cyberpress.hu © / archívum

 

A 72 órában résztvevő fiatalok az alábbi feladatokkal találkozhatnak:

Szociális: bármilyen emberekkel foglalkozó tevékenység ide tartozhat, pl.: időseknek, fiataloknak szervezett programok, előadások, segítségnyújtás, stb.

Ökológiai: környezet- és természetvédelmi akciók, pl.: erdőtakarítás, szemétszedés, faültetés

Fejlesztő: közhasznú intézmények fejlesztése, pl. játszóterek, óvodák felújítása, kerítések festése

A középiskolás diákok 3×3 óra Közösségi Szolgálat keretében is teljesíthetik a programot.

72ora_plakat_4szin_latvany

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ, JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA !

cyberpress.hu