Vörös Viktor (PM): Lakossági fórumra várunk mindenkit az Alapjövedelemmel kapcsolatban …

Sopronban végéhez közeledik a Párbeszéd Magyarországért Párt Alapjövedelem kampánya.

Pénteken (május 29-én) 17 órakor tartjuk Fórumunkat, melynek vendége lesz Karácsony Gergely a PM társelnöke, Zugló Polgármestere és Erőss Gábor a PM elnökségi tagja Józsefváros önkormányzati képviselője. Ide várunk mindenkit, akinek kérdése van, vagy elmondaná véleményét az Alapjövedelem ötletéről és mi igyekszünk meggyőzni azokat is, akik talán első hallásra, első olvasatra rossznak, vagy megvalósíthatatlannak tartják azt.

A Fórum helye és ideje: HOTEL WOLLNER (Templom utca 20.) 2015.05.29. 17 óra

Az Alapjövedelem nem old meg minden problémát az országban, de az Alapjövedelem által a történelmünkben először, megszűnhet Magyarországon a nincstelenség! Felszámolható lenne az éhezés. Felére csökkenhetne a szegények száma. Közel felére csökkenne a létminimum alatt élők aránya és soha nem látott módon megemelkedne a nettó minimálbér. Jelentősen csökkenne az emberek közötti egyenlőtlenség.

Az Alapjövedelem ösztönzi a munkavállalást és a legális foglalkoztatást. Megállítja a magyar társadalom széthullását, történelmi fordulatot eredményezz a társadalmi integrációban.

Első hallásra úgy tűnhet, hogy ezek a célok minket, soproni lakókat nem érintenek, de ha jobban végiggondoljuk, az Alapjövedelem megoldást kínál a mi problémáinkra is. Ha az ország kevésbé szerencsés felén javulnak az életfeltételek, akkor megállítható lehet a nyugatra vándorlás. A több elkölthető pénz ott is piacot teremt, ezzel élénkíti az ottani gazdaságot, ezzel oldva meg hosszabb távra is a saját megélhetésük biztosítását.

Az Alapjövedelem elleni legfőbb érv az szokott lenni, hogy pénzt kapnak így azok is, akik nem dolgoznak meg érte. Ezen érv hangoztatói valószínűleg nem a pályakezdő fiatalokra gondolnak, akik a suli elvégzése után, megfelelő gyakorlat hiányában nem kapnak munkát, ezért inkább külföldre költöznek, de nem is azokra a nyugdíj előtt álló idősebbekre, akik koruk miatt nem találnak már megfelelő munkahelyet. Még csak nem is gyermeket tervező fiatal párokra, akik attól félhetnek, hogy gyermekvállalásukkal elveszítik a munkahelyüket és még csak nem is azokra, akiknek egyszerűen csak megszűnt a munkahelye. És ez a baj! Hogy rájuk nem gondolnak!

Az alapjövedelem okán megnő az emberek önbecsülése, aminek a termelékenységtől az országimázson át az egészségügyig számos pozitív hatása lesz, és minden bizonnyal javulhatna a közbiztonság itt Sopronban is!

Kérünk minden kedves Soproni polgárt, ismerje meg az Alapjövedelem elképzelésünket és támogassa azt!

Vörös Viktor
Önkormányzati képviselő, a PM soproni elnöke