Vörös Viktor (PM): Győzött a közöny!

Vörös Viktor (Párbeszéd Magyarországért) Sopron Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselője juttatta el hozzánk sajtóközleményét, illetve gondolatait a vasárnapi Várkerület átadással illetve a felújítással kapcsolatosan. Saját fotóit is melléklete illusztrációként.  A sajtóközleményt természetesen változtatás nélkül közöljük!

Vörös Viktor: Győzött a közöny! 

Vasárnap a város Fideszes prominensei (kivételesen) szalagot vágtak át és ezzel hivatalosan is átadták a Várkerület felújított részét. Az idő megszépíti a történteket. Pár hónap múlva már nem is fogunk emlékezni arra, hogy mennyit csúszott az átadás, mennyi kellemetlenséggel is járt, sőt azt sem firtatja már senki, hogy mennyibe került és miért. Voltak kisiskolás gyerekek a színpadon, majd segédkeztek a szalag-vágásnál is, játszott a fúvós zenekar és elhangoztak az ilyenkor illendő köszöntők is.
Köszönték nekünk a türelmet, maguknak az elszántságot és a bölcsességet, a kivitelezőnek a hozzáértést és a munkát, valamint természetesen Magyarország Kormányának mindazt, amit csak fel tudtak sorolni egy ilyen ünnepélyes alkalom indokán. Talán csak az Európai Uniót hagyták ki a köszöngetésből, de hát ők csak fizették a számlát. Nagy ügy. Örüljenek, hogy adhattak. Ezért léptünk be.

fotó: Vörös Viktor

Minden rendben zajlott. Beszélt Sopron Polgármestere, országgyűlési képviselője és Széles Sándor Kormánymegbízott Úr is, aki a megye közigazgatásáért felel. Szép beszédek voltak. Kivételesen nem kevertek mondandójukba napi politikát sem. Ők nem, illetve nem a színpadon. Tényleg nem!

fotó: Vörös Viktor

Na jó, azért a rendezvény felállított színpadától kb. 50 méterre állt egy Fideszes kitelepülő pult is, de ha egyszer Magyarországot meg kell védeni, akkor ez miért lenne baj abban a városban, ahol az ország leghűségesebb polgárai laknak? Mert a beszédekből ez is kiderült. Hűségesek a soproni emberek és momentán van is kihez. Lásd: ad nekünk új Várkerületet, stadionokat, Eb résztvevő csapatot, kisvasutat … jah, bocsánat azt a háza elé építették.

Szóval van mit megköszönnünk, úgyhogy egy se legyen köztünk, aki szerint semmi keresnivalója nincs egy pártnak sem egy ünnepi átadón! Mától ezt is szabad. (Valójában nem mától, hiszen a Mikulás kupán is ott voltak a Novomatic Arénában. Mikulás, Darazsak és a Fidesz. Csak a fontossági sorrend nem ez.) Ott lesznek majd ezentúl a pártok (vagy csak nekik szabad?) az ünnepeinken és a megemlékezéseinken. Hoznak majd kitelepülő pultokat és gyűjtenek aláírásokat is.

fotó: Vörös Viktor

Nem volt elég nekik, hogy ott állt a színpadon a városi frakciójuk 7 tagja, valamint a már említett urak, nekik több jár. Ők ezt is megtehetik, mert mindent megtehetnek! Ők a város, az ország és benne minden jó szándékú magyar ember. Ők védenek minket a bevándorolni vágyó, magukat felrobbantani tervezgető iszlamistáktól és ők azok, akik lányainknak is megmondhatják, hogy az önmegvalósítás legmagasabb minőségének mit tartsanak. Ha valaki nem tudná, Kövér László ugyan ezen a csodálatos napon tudatta velük a Fidesz kongresszusán: ” ha unokákat szülhetnének nekünk.”

És aki nem így gondolkodik, azt elragadta már rég a közöny,vagy elhagyta az országot. Vagy bolond (csak hogy a magamfajtáról is ejtsek egy szót).

Vörös Viktor SMJV Önkormányzatának képviselője