Várkerülettel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk …

A Várkerület felújításával kapcsolatban mindig sok kérdés, észrevétel érkezik a szerkesztőségünkbe üzenet illetve email formájában, melyekre igyekszünk gyorsan válaszolni is mindenkinek. Most azonban kivételt teszünk és nem privát üzenetekben kommunikálunk, hanem összefoglaljuk a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, talán így egyszerűbb megoldás lesz ez most. Bevetettük kapcsolatrendszerünket és reményeink szerint megnyugtató válaszokkal szolgálhatunk.

A legtöbb kérdés a várkerületi autóbusz-forgalommal kapcsolatos, hogy vajon visszatérhetnek-e majd a tömegközlekedési eszközök Sopron szívébe.

Információink szerint, a válasz igen, ha elkészül a Várkerület ismét a Mária-szobor felé fognak közlekedni a helyi járatos buszok. Ennek egyik jele az is, hogy kialakításra került már új autóbuszmegálló is a Várkerületen.

Egy új buszmegálló

Azért azt fontos hozzátenni, hogy végleges döntés még nincs ezzel kapcsolatban, hiszen egyeztetés alatt van az, hogy konkrétan melyik járatok fognak az említett szakaszon haladni, de úgy tudjuk az 1-es, 2-es és 12-es járat mindenképpen, de hangsúlyoznánk, nincs még végleges döntés!

Ismét kanyarodhatnak majd a Várkerület felé a buszok

A helyközi járatokkal kapcsolatosan úgy tudjuk van olyan elképzelés, hogy a jelenlegi Ógabona-, Petőfi tér vonalon maradnának, hiszen az egyik cél a Várkerület tehermentesítése és ez talán praktikus megoldásnak tűnne.
Ami biztos, hogy a jövőben is elérhető lesz majd a megújult Várkerület közvetlenül helyi járatos tömegközlekedési eszközzel is.

Az Ikvahíd utcai kereszteződéssel kapcsolatban is sokan érdeklődtek, hogy ott milyen jellegű kialakítás lesz.

Nagy vonalakban egy olyasmit kell elképzelni, mint amilyen az Árpád utcánál lett kialakítva. Forgalomlassító szakasz lesz kiépítve, hiszen az egyik cél a biztonság. Információink szerint nem lesz egyirányú az Ikvahíd utca, tehát a Várkerületről továbbra is elérhető marad a Sas-tér gépjárművel is.

Jelenleg ez ilyen …

A „csomópont” kialakítása a kivitelező részéről úgy lesz elkészítve, hogy bármely irányba ki lehet majd onnan kanyarodni, akár az Festő-köz felé, akár a Széchenyi tér felé szeretnénk haladni, de hogy forgalomtechnikailag ez így lesz-e szabályozva, vagy csak a Festő-köz verzió marad-e érvényben, az még nincs véglegesen eldöntve.

A gyalogátkelőknél lesznek „rendőrlámpák”?

Az említett Várkerületi szakaszon a tervek szerint igen, az úttesten való átkelést ilyen jelzőlámpák fogják segíteni.

Lehet-e tudni valamit arról, hogy milyen utcabútorok kerülnek majd Mária-szobor környékére.

Talán ilyesmi? 😉

A törekvés praktikus, a környezetbe illően esztétikus bútorok beszerzése volt, melyek egy része már megérkezett. Ha információink helyesek, akkor többnyire fából készült eszközökről van szó. Ide kapcsolható az új, modern szemetesedények kihelyezése is illetve új LED-es fényforrású közvilágítási lámpák telepítése, melyek energiatakarékosak is. Ezeket tudjuk már képeken mutatni, hiszen egy részük már kihelyezésre került.

Több helyen már most problémát okoz babakocsival közlekedni, a kávéházak elé kirakott asztalok és székek miatt. Leszűkül a járdaszélessége ez miatt. Gyakran előfordul, hogy a kerékpárútra kényszerülnek átmenetileg a gyermekkel közlekedők.

Információink szerint folyamatban van ezzel kapcsolatban, hogy az önkormányzat egyeztet a vendéglátóegységekkel, hogy ez a jövőben ne legyen probléma.

 

 

Köszönjük hogy megtiszteltek minket bizalmatokkal és billentyűzetet ragadva írtatok nekünk,reméljük sikerült a leglényegesebb kérdésekre választ adnunk!

 

cyberpress.hu