Újabb határzár Sopronnál, vagy csak városi legenda? Utánajártunk!

Az Ágfalva és Lépésfalva (Schattendorf) közötti útszakasz időszakos lezárása óta, csak úgy röpködnek a „biztos” információk a városban, hogy vajon mi várható még a soproni „határszakaszokon”.
Sokan érdeklődtek nálunk is, hogy van-e alapja annak a szóbeszédnek,  miszerint a Sopronkőhidát Margitbányával (St. Margarethen) összekötő útszakaszon is hasonló szabályt vezetnének be szomszédaink a közeljövőben, mint az történt Ágfalvánál.
Tudunk-e valamit arról, hogy itt is időszakos határzár lép majd érvénybe az út túlterheltsége miatt.
Elgondolkodtunk, hitetlenkedtünk, majd utánajártunk!

A Páneurópai Piknik Emlékpark közvetlen szomszédságában található határátlépő valóban nagy forgalmú, de nem csak az ingázók miatt, hanem a főként tavasztól-őszig terjedő időszakban, az emlékhelyre látogató sok turista miatt is. Rengetegen érkeznek a történelmi emlékhelyre felidézni a múltat, ami valóban méltón állít emléket az 1989-es eseményeknek.
Érdekes döntés lenne valóban egy ilyen kiemelt történelmi hely mellett egy ilyen szabályozásnak és nehezen is hihető ez a városi legenda, de igyekeztünk hivatalos választ kapni a kérdésre.

Kanyarodjunk rögtön a lényegre, a felmerülő kérdésre, miszerint időszakos határzár lesz itt is.
Megkerestük St. Margarethen (Margitbánya) polgármesteri hivatalát, hogy vajon mit tudnak ezekről a hírekről és kértük tájékoztassák a cyberpress.hu olvasóit a felmerülő kérdéssel kapcsolatban.

Készségesen fogadták érdeklődésünket, és  szívélyesen álltak rendelkezésünkre, amit ezúton is köszönünk.
Eduard Scheuhammer, Margitbánya polgármestere és Michael Schalling, Margitbánya önkormányzatának hivatal vezetője érdeklődésünkre közölte, hogy a Páneurópai Piknikhez vezető L210-es útszakasz nem az ő kezelésükben van, hanem a burgenlandi tartományi kormányhoz tartozik.
Hangsúlyozták azonban, hogy semmi ilyen információról nem tudnak, hogy ezen a szakaszon akár egy időszakos határzár kérdése is felmerült volna, ők még nem hallottak az ügyről.

Természetesen megkerestük Sopron Önkormányzatát is a témával kapcsolatban, hogy vajon ők hallottak-e a fentiekről illetve van-e információjuk a tervezett határzárról.
Önkormányzatunk sajtóosztálya is megerősítette azt amit Margitbánya önkormányzata, miszerint nincs tudomásuk arról, hogy a szakaszon bármilyen jellegű korlátozást tervezne a szomszédos Ausztria a jövőben.

Nos,mi mindent megtettünk az ügyben, amit tudtunk és a kapott információk alapján elmondhatjuk, hogy ismét csak egy rosszízű városi legendáról van szó.

A Páneurópai Piknik felé vezető útszakaszon nem terveznek időszakos útlezárást!

L.L.ZS.