Thank You FIBA! – Jegyzet

Városunkban véget értek a női kosárlabda Európa-bajnokság küzdelmei, hiszen a “D” jelű csoport csapatainak mérkőzései is véget értek. A folytatásban már nem vesz részt Sopron illetve a NOVOMAIC ARÉNA, melyek azonban úgy gondoljuk, mind vendéglátásban, mind pedig a lebonyolításban jeles osztályzatot kaptak.

Igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten mi is mindent megtenni, hogy a mérkőzésekről beszámoljunk olvasóinknak és ezúton is elnézést kérünk, ha valakit megbántottunk azzal, hogy leginkább a magyar válogatott mérkőzéseit követtük leginkább figyelemmel. Elfogultak voltunk/vagyunk a magyar csapattal szemben, hiszen mégiscsak a „mi” lányaink, ráadásul több játékos Sopronban játszik és jó volt látni őket itt Sopronban válogatott mezben. No meg persze, titkon reménykedtünk is egy továbbjutásban.

A válogatott Sopronban a Fő téren

Köszönjük a lehetőséget a FIBA minden munkatársának, akik lehetőséget biztosítottak a Cyberpressnek, hogy az Arénából tudjon tudósítani, kiemelve azt, hogy bár a soproni mérkőzésekre kértük a sajtó akkreditációt, ők a teljes Európa-bajnokságra biztosították azt számunkra. Sajnos nem tudjuk végig követni a teljes EB-t a helyszínekről – ennek több oka is van – de nem is ez volt a célunk, hanem az, hogy a városunkban játszott mérkőzésekről gyors infót és olykor talán egy-egy érdekes fotót hozzunk nektek. Talán sikerült, talán nem, de igyekeztünk.

Mindent biztosítottak a számunkra

Igazán profi körülmények közé csöppentünk, hiszen az mellett, hogy a csapatoknak minden kívánságát teljesítették a szervezők, a média munkatársainak is a maximális lehetőségeket biztosították. Nem volt „kis” és „nagy” média közötti különbségtétel, mindenki egyformán partner volt a számukra. Bármilyen kérdéssel, kéréssel fordult bárki is a szervezőkhöz, azonnal a segítségükre siettek. Nekünk leginkább csak apró kérdéseink voltak, de minden esetben a legfontosabbá vált a számukra és azonnali választ vagy megoldást kerítettetek rá.

Ahol a profi körülmények várták a média munkatársait

A mérkőzések izgalmai mellett, nagy élmény volt azt is látni, hogy dolgoznak a sajtó számára a profik, akiknek ez a munka talán már-már rutin, de mégis egy külső szemlélő számára hihetetlen összehangoltság és sok-sok munka jellemezte a tevékenységüket. Ismeretségek és talán barátságok is köttetek a háttérben, ahogy talán az lenni szokott egy ilyen nagy sport eseményen és a mindenki segített a másikat, ha éppen arra volt szükség.

Szünetben barangoltunk is erre-arra …

 

Összefoglalva a Soproni EB-vel kapcsolatos eseményeket, remek házigazdának bizonyultunk, a csapatok elmondása szerint remekül érezték magukat városunkban és a megújult soproni aréna is kiválóra vizsgázott. Jó érzés volt azt látni és tapasztalni, hogy városunk egy ilyen nagy sporteseménynek is nagyszerű otthona lehet!

A cyberpress nevében pedig : KÖSZÖNJÜK FIBA !

leczovics