Takács Ádám (MSZP): Várkerület? Erzsébet-kert? M85?

Takács Ádám (MSZP) a Városfejlesztési Bizottság tagja tartott sajtótájékoztatót szerdán, aminek témája a Várkerület felújításának üteme illetve az Erzsébet-kert rekonstrukciójának időpont választása volt.

A Fideszes városvezetés, 2013-ban egy lakossági fórumon a Várkerület burkolatépítésének egyes elemeit, már 2014 nyarára ígérte. Azóta eltelt 1 év, de még mindig azt látjuk, hogy a Várkerület szinte teljes egészében egy építési terület, ahol az ott lakók, az ott dolgozók, vállalkozók és az ott közlekedők is naponta szembesülhetnek az elhúzódó, bosszúságokat okozó helyzettel.
Miért húzódik ilyen sokáig a felújítás? Miért nem úgy végezték a munkát, hogy egy-egy szakaszt készre csinálnak, ezzel nem a komplett Várkerület lehetetlenül el évekre?! Miért nem adtak kedvezményeket a felújítás idejére az itteni vállalkozóknak, például a helyi adók, vagy a bérleti díjak tekintetében?! Miért nem egyeztettek velük folyamatosan a munkálatokról?
Jelenleg úgy áll a felújítás hogy idén szeptemberben elkészül de mint látjuk ez is egy kitolt dátum mert a tájékoztató táblán szerepel a 2015.06.30-as elkészülési időpont.

De nem a Várkerület az egyetlen vontatottan bonyolódó projektje a városvezetésnek. Fodor Tamás polgármester ígérte meg, hogy az Erzsébet kert 2015 május végéig felújításra kerül. Most azt látjuk, hogy nem rég kezdték el.

Adódnak itt is a kérdések:

Miért a kert legüdébb, legzöldebb időszakában kell lezárni és bontani ebben az egyébként eddig is szép és jól működő parkban? Miért nem lehet az őszi-téli időszakban elvégezni munkákat? Miért nem tudták itt sem tartani az eredeti határidőket?

Az jó, ha az Európai Unió pénzéből sikerül megújítanunk környezetünket, de az nem jó, ha ezek lebonyolítását dilettáns, amatőr és arrogáns módon intézi a városvezetés!

És végül gondoljunk bele, ha ezek a viszonylag kisebb beruházások ennyit csúsznak, vajon mi lesz az M85-ös Sopron országhatár – Győr szakasszal, aminek az átadását a Fideszes kormány és Orbán Viktor 2018. március 15-re ígérte.

leczovics