Sopronban próbáltak ruhát lopni. Lebuktak …

Egy soproni bevásárlóközpont ruházati termékeket árusító boltjából lopott el több ruhaneműt két nő 2015. november 17-én 11 óra 15 perckor. A tettesek az eladók figyelmetlenségét kihasználva, kilenc különböző ruhaneműből szedték ki az áruvédelmi biztonsági eszközöket, majd az egyik asszony a táskájába, míg a másik nő az alsószoknyájába rejtette el az ellopott ruhákat. Miután ezzel végeztek gyorsan kisétáltak az üzletből és a parkoló felé indultak.

üzlet 1
fotó: police.hu

Ezalatt a soproni járőrök éppen a bevásárlóközpont környékét ellenőrizték. Szolgálatteljesítésük közben felfigyeltek egy ideges nőre, aki a parkolóban a gépjárművében várakozott. A rendőrök éppen a sofőrrel szemben intézkedtek, amikor az autó mellett megjelent a két tolvaj. A járőrök azonnal igazoltatták F. Cs. 48 éves és K. B. 27 éves zalaegerszegi lakosokat, átvizsgálták a ruházatukat és megtalálták az ellopott ruhaneműket. A rendőrök a két elkövetőt, valamint a gépjármű vezetőjét a helyszínen elfogták és előállították a Soproni Rendőrkapitányságra.

ruha 2
fotó: police.hu

A rendőrkapitányságon F. Cs. és K. B. ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A két nő gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

cyberpress.hu