Sopronba menetrend szerint közlekednek az Intercity szerelvényei Budapestről / Videó

Bizonyára sokakat érint az alábbi hír, főleg annak tükrében, hogy ma rengetegen várják haza Budapestről a diákokat vasúton.
Információink szerint a Budapest Keleti pályaudvarról induló és Sopronba tartó Intercity szerelvények jelenleg a menetrendeknek megfelelően közlekednek, bár késések előfordulhatnak a rendőrség által végrehajtott vasúti szerelvények ellenőrzése miatt.

Győri vasútállomás – fotó: cybertrain

A győri vasútállomáson a rendőrség munkatársai folyamatosan ellenőrzik a beérkező összes szerelvényt és a migránsokat leszállítják a vonatokról és Hegyeshalomig különvonatokkal szállítják tovább őket.

Győri készültség – fotó: cybertrain

A Győrből induló különvonat  Hegyeshalomba péntek délben

Az intézkedéseknek köszönhetően városunkba vasúton nem érkeznek migráns embercsoportok, ami továbbra is biztosítja Sopron nyugalmát.

Friss kép a jelenleg Sopron felé tartó Scarbantia IC-ről 2015.09.11. 12.25 óra – Köszönjük a képet: cybertravel

 

 

 

A MÁVINFORM HIVATALOS KÖZLEMÉNYE:

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) a vonatok túlterheltsége miatt átmenetileg mindkét irányban felfüggesztette a vonatközlekedést a Hegyeshalom−Miklóshalma (Nickelsdorf) szakaszon.

A MÁV-START Zrt. a menetrendben meghirdetett vonatokat a belföldi szakaszon, Hegyeshalomig saját szerelvényekkel pótolja. Az intézkedés miatt a BudapestGyőrHegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.

Az ÖBB vasúttársaság intézkedése miatt a következők szerint közlekednek a vonatok:

Budapest-Keleti pályaudvar és Hegyeshalom állomás között a vonatok közlekednek, viszont a nemzetközi járatok a menetrendtől eltérően nem mennek át az országhatáron. Jelenleg átszállással sincs vasúti összeköttetés Ausztriával a hegyeshalmi állomáson át.

Friss információ: szeptember 11-én (pénteken) elmarad a Hegyeshalomtól a Keleti pályaudvarig közlekedő EN463 számú Kálmán Imre EuroNight. Az EC345 számú Avala EuroCity nem közlekedik Hegyeshalom és Kőbánya-Kispest között, Kőbánya-Kispestről várhatóan menetrend szerint indul Belgrád felé.

  • A RailJet, az EuroNight és a EuroCity vonatok helyett közlekedő járatokat Budapest és Hegyeshalom között felármentesen vehetik igénybe az utasok további intézkedésig.
  • Az EC142/EC143-as számú Hortobágy EuroCity, EC344/EC345 számú Avala EuroCity vonatokra a felármentesség a teljes belföldi viszonylatra érvényes.
  • A felármentesség nem érvényes a Budapest-Keleti−Szombathely/Sopron között közlekedő járatokon és az EC148/EC149 számú Lehár EuroCity vonatokon.

MÁVINFORM 2015. szeptember 11. péntek, 11.01

L.L.ZS. & MICHI