Plutó mi? … mindeközben Észak-Koreában

Amíg a világ lenyűgözve nézi a Plútóról és annak holdjáról a Charonról készült felvételeket és igazi szenzációként kezeli, mindeközben a földi világ egy messzi-messzi galaxisában, ahol akár már dimenzióugrásra is képesek, egy teljesen más űrkutatással kapcsolatos hír látott napvilágot. Igaz immár 2 éves a hír náluk, de sajnos a nemzetközi sajtókapcsolatok nem olyan gördülékenyen működnek arrafelé, így a napokban terjedhetett el csak az igazi szenzáció.

kép forrása: nasa.grov
Ezen a grafikán láthatjuk a Pluto és holdja, a Charon egy ábrázolását a Föld társaságában. Az utolsó hivatalos adatok szerint, melyeket a New Horizons űrszonda szolgáltatott, a Plutónak 2370 kilométeres az átmérője ami 18.5 százaléka az Földnek, míg Charonnak 1208 kilométeres az átmérője, ami 9.5 százaléka az Földnek. Kép forrása: nasa.grov

 

No de nézzük is a hírt, amit eltitkolnak az emberiség elől! Azt amit a vezető űrkutatási hivatalok is igyekeznek mélyen elhallgatni. Jönnek itt nekünk holmi Plutóval meg Charonnal, hogy eltereljék a figyelmünket, pedig sokkal előbbre tartanak már mások a világban ezen a téren. Illetve egész pontosan Észak-Koreában száguld fénysebességgel igazán az űrkutatás. Bizony, ők már feltérképezték a galaxisunkat sőt, ha kell akár mintákat is hoznak, és persze nem titkolóznak! Jönnek-mennek, röpködnek ahova csak a kedvük tartja, amíg mi bámuljuk az “Új Horizont” űrszonda felvételeit. Pedig a csodák léteznek, csak nem tudunk róla, de tényfeltáró híreket hoztunk 😉

CSODA: LESZÁLLT AZ ELSŐ EMBER A NAPRA!

“Büszkeség töltheti el minden észak-koreai állampolgár szívét! A világtörténelemben először sikerült embert juttatnunk a Nap felszínére!” – állítja az állami hírügynökség.

Hung Il Gong még 2014-ben lépett állítólag a Nap (!) felszínére egy speciálisan erre a célra kifejlesztett rakéta fedélzetéről. Egyedül utazott a hős és négy órával célja elérése után szállt le a csillag túloldalán. Az sem elhanyagolható egyébként, hogy a Napronauta akkor még minössze 17 esztendős volt.

“Örömmel jelentjük be, hogy végrehajtottuk az első sikeres küldetést, amellyel embert juttattunk a Napra. Észak-Korea ezzel megelőzte a világ összes többi országát, Hung Il Gong pedig nemzetünk nagyja, igazi hős, aki megérdemli, hogy ehhez méltó fogadtatásban részesüljön, amint hazatér!” – harsogta a TV képernyőjén a helyi Híradó bemondója.


Az már csak egy extra adalék, hogy a teljes misszió 18 órás volt, amiből csak az odatartó út állítólag  4 órás volt és a hős haza is ért estére! A küldetés fő feladata egyébként az volt, hogy az asztronauta napfolt mintákat gyűjtsön!

 

Az, hogy mennyire igaz a hír sajnos nem tudjuk, de felkértük nemzetközi tudósítóinkat, Han Solo kapitányt és Chewbakka első tisztet, hogy haladéktalanul járjanak utána a hírnek és rendelkezésükre bocsájtottuk a Millennium Falcon nevű szolgálati járművet.  Beszámolójukat várjuk, azonnal frissítjük hírünket ha jelentkeznek.

ihlet: hihetetlen magazin

leczovics