Obama B. és Orbán V. titkai! Tényfeltáró újságírást végeztünk!

Tegnap, mint a tornádó söpört végig a világ szinte összes hírcsatornáján, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke Barack Obama a Centrál parkban sétált családjával New Yorkban.
Remek, nagyszerű, mondhatni szenzációs hír tényleg. Gratulálunk, hogy ezt megtehette a saját hazájában! Ez nem piskóta teljesítmény valóban a szabadság és a lehetőségek hazájában. Forevör frídom Jueszé!

Igazából lerágott csont a téma, hiszen szinte mindent leírtak már amit érdemes tudni a sztoriról, talán még Obama elnök zoknimárkáját is megnevezték, illetve kielemezték a környékbeli fák életkorát is a tudományos lapok. Alapos, profi újságírói munkákat láthattunk mindenhol, semmi kétség, dolgozik a médiagépezet és ez így van rendjén.
Minket azonban nem lehet megvezetni, mert mi olvasunk a sorok között alaposabban néztük a képeket! Egy olyan dologra akadtunk, amivel még senki nem foglalkozott. Hihetetlen, de tényleg így van! Mondjuk úgy, hogy tulajdonképpen ez a dolgunk és remélhetőleg van olyan olvasó, aki éppen ezért szeret minket 😉
A most megjelent Obama képeket összevetettünk Orbán Viktor képeivel, amiket még tavaly készített kollégánk a Páneurópai Piknik Emlékparkban.
Amit meg kellett állapítanunk, hogy egyáltalán nem vagyunk lemaradva a világ vezető nagyhatalmaitól, sőt, az is lehetséges ők követnek minket, ami az divatot, bocsánat az politikai öltözködési trendet illeti.
Hogy miről is van szó? Nézzük csak a biztonsági embereket a képeken:

Bizony, mind a két ország elnökének biztonsági szolgálata szívesen veszi igénybe a kockás inget, amiben valóban könnyű elvegyülni a tömegben, hiszen amolyan átlagos viselet. Ha valaki nem tudná egyébként, jellemzően ilyent hordanak a férfiak (ezek szerint mindenhol), mert ez a divat már vagy 30 éve. Az más kérdés, hogy a képeken például egy halandó állampolgár sincs kockás ingben, ne tessék mindenen fennakadni.

Különösebb anyagi forrásokat sem igényel ezek beszerzése a központi költségvetésekből, hiszen megnéztük, itthon a Kínai ruházati üzletekben 1500 Ft-tól felfelé már elérhető egy-egy ilyen exkluzív darab. Viszont ha farsangkor, vagy amolyan beöltözős buliba készülsz, és ezt a kihívást választanád, hogy biztonsági embernek öltözöl, ne felejts el még a füledbe egy spirálos drótdarabot tenni, amitől valóban hétköznapi tucatemberré válsz 😉

Mondjuk ha nem nyersz, ne csodálkozz! Bizonyára jól elvegyültél a tömegben 🙂

 

leczovics