Modern betegbehívó rendszer segíti a betegellátást

Elindult a Soproni Gyógyközpont új, elektronikus betegbehívó rendszere. A neurológiai és nőgyógyászati szakrendelésekre már TAJ szám alapján, betegbeléptető automatákon tudnak bejelentkezni a vizsgálatra érkezők. Az új rendszert fokozatosan vezetik be a diagnosztikai tömb további szakrendelésein is.
A betegek a bejáratnál található, úgynevezett „totemoszlopok” segítségével gyorsan és folyamatosan jelentkezhetnek be előjegyzett időpontjaikkal a rendelésekre. A szakrendelés kiválasztását követően, a TAJ szám megadása után hívószámot nyomtat az automata, a kapott szelvény – a rendelés jellegétől függően – a betegirányítási pulthoz vagy az adott rendelő váróhelyiségébe irányítja a betegeket. A várótermekben elhelyezett kijelzőkön jelenik meg a hívószám és a szakrendelés ajtószáma is.

Fontos tudnivaló, hogy a rendeléseken nem minden esetben a kapott hívószám sorrendjében szólítják a betegeket, az ellátás menetét ugyanis az előjegyzési időpontok határozzák meg.
Május 25-étől már a legnagyobb forgalmú szakrendelés, a vérvétel is elektronikus behívással működik. A vizsgálatok elvégzéséhez – a TAJ szám megadása nélkül – itt is hívószámot kell húzni. A vérvételi váróban annál az adminisztrációs ablaknál kell a regisztrációt elvégezni, ahol a beteg hívószáma megjelenik. Később ugyanezzel a számmal hívják be a megadott vérvételi székhez.

A csőpostarendszer elindulásával változott a vizeletminták leadása is. Amennyiben a beteget vizeletvizsgálatra küldik, háziorvosától vagy a kórház adott szakrendelésétől a minta leadására szolgáló sárga csövet kap. Ebben kell laboratóriumi vizsgálatra hozni otthonról a reggeli első, középsugaras vizeletet.

A diagnosztikai tömb további szakrendelésein szakaszosan vezetik be az elektronikus betegbehívást. A rendelések többsége ezentúl is előjegyzési időponttal vehető igénybe, melyet a 99/514-205-ös vagy 99/514-206-os telefonszámokon lehet kérni.

Forrás: Soproni Gyógyközpont

leczovics