Megnyílt a Soproni Műjégpálya!

Megnyílt a Soproni Műjégpálya, ami mondhatni a szokott helyén a Káposztás utcai stadion területén található. Az első korcsolyázási lehetőségre a tegnapi napon ( 2015.11.24 ) került sor, amikor kicsik és nagyok újra felidézhették és csiszolhatták technikájukat.

Ha te sem vagy egy  Katarina Witt vagy éppen egy Regőczy Krisztina semmi baj, az sem számít ha nem mennek Sallay András trükkjei a lényeg, hogy az alábbi dolgokra figyelj:

– A jégpályán a közönségkorcsolyázás ideje alatt a kötelező haladási irány az óramutató járásával ellentétes (mindig balra kanyarodunk)

– Mozgásunk lehetőleg nyugodt, kiszámítható legyen, ne váltsunk hirtelen irányt!

– Fékezés vagy irányváltás előtt mindig pillantsunk hátra, az esetleges ütközéseket elkerülendő!

– Olyan tempót válasszunk, amely korcsolyatudásunknak megfelel, nem tér el jelentős mértékben mások sebességétől!

– Extrém korcsolyázás elnevezés alatt azok számára is lehetőséget biztosítunk a sportolásra, akik valamivel nagyobb kihívásra vágynak.
Az extrém korcsolyázás időtartama alatt nincs kötelező haladási irány, megengedett a hátrakorcsolyázás, a gyorskorcsolya, illetve a csoportos játékok közül a fogócska és bizonyos labdajátékok. Csoportos játékokat csak abban az esetben lehet játszani ha a abban jégen jelen lévők valamennyien részt kívánnak venni.

– Felnőttek számára a fejvédő és kesztyű viselése ajánlott, 10 évesnél fiatalabb gyermekek részére a fejvédő viselése kötelező! Extrém korcsolyázás során a fejvédő viselése minden résztvevő számára kötelező, térd- és könyökvédő illetve megfelelő kesztyű viselése erősen ajánlott!

sopjeg.com

Minden fontos információt ( jégbeosztást stb.) az alábbi oldalakon találtok: 

Soproni Műjégpálya facebook 

Soproni Műjégpálya honlapja

 

cyberpress.hu