Meddig esik még az eső? / Időjárás jelentés a hétvégére

Napok óta esik az eső és bizony ez még az ember kedvét is alaposan képes befolyásolni, jellemzően a szomorkás hangulat irányába.  No meg, hiába az esernyő meg a gumicsizma, ha gyalogosan vágtatunk a célunk felé bizony akkor is elázunk … ez már csak amolyan Murphy-törvény.

No de nézzük mi vár ránk az elkövetkezendő napokban:

Az elmúlt napokban egy ciklon felhőzete alakította az időjárásunkat és okozott tartós esőt. Ez a ciklon most távolodik, így átmenetileg kissé szárazabbra fordul az idő.

Pénteken még borult lesz az ég a délelőtti órákig és kisebb eső, zápor is kialakul, majd délután már felszakadozik a felhőzet és némi napsütésre is számíthatunk. Késő este foltokban köd képződik. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet a hajnali 7, 9 fok után nappal 12, 14 fokig emelkedik, este 10, 11 fok körül várható.

A hétvégén változóan felhős lesz az ég, kisebb eső ugyan kialakulhat, de néhány órás napsütés már kellemesebbé teszi időjárásunkat.

Hétfőn ismét beborul és többfelé fog esni, majd kedden lassan megszűnik az eső és szerdától hűvösebb levegő érkezik, de csapadék már nem várható.

forrás: sopronmet.hu 

cyberpress.hu