A Sopron Régió Turisztikai Központ és a Soproni múzeum is képviseltette magát a III. Eszterházy Barokk ételfőző fesztiválon.
A fesztivál két napján, a sok színes program, zenei előadás és fellépések mellet a főszerep az ételeknek jutott. Úrikonyha és csárdakonyha kategóriában mérkőztek meg a csapatok egymással, a finom ételeket, a felszolgálást és az összhatást több kategóriában szakmai zsűri pontozta.
A Sopron Régió Turisztikai Központ a Fertő-Hanság nemzeti parkkal közös faházban képviseltette magát turisztikai információkat és a régió programjait ajánlották az érdeklődőknek.
A fesztivál résztvevői egy beszélgetést is meghallgathattak melyet Klötz Géza főrendező és Barcza Attila szakmai menedzser tartott. A riporton a Sopron régió nagy fejlesztéseinek bemutatására is sor került, mint például a kerékpáros fejlesztések, kastélyfelújítás, várkerület felújítás az idén átadott barlangszínház, és a jövő tervezett turisztikai fejlesztési elképzelései.
A főzőversenyen a Soproni múzeum csapata, úrikonyha kategóriában különdíjat kapott.
leczovics