Kiderült, hogy miért is van ajtó a nemzeti kerítésen! / videó

Az AP (Associated Press) forgatott a magyar-szerb határon közvetlenül a nemzeti kerítés mellett, hogy bemutassa a migránsok milyen nehézségekkel szembesülnek, amikor elérik a pengés drótakadállyal teletűzdelt védelmi vonalunkat.

Az operatőr még szerb területen lett figyelmes egy kisebb migráns csoportra akik felmérik a drótos szituációt, majd gyors nemzetközi tárgyalásokat folytatnak a határon szolgálatot teljesítő egységünk egyik emberével. A megállapodás gyorsan megszületik (nehogy már átvágják ezt a drága kerítést) és némi iránymutatás után – a„kertkapu” felé terelve a küldöttséget – azok ott átsétálva már be is lépnek az Európai Unióba. A kapunál egyébként különleges egységünk már várja őket majd amolyan nemzetközi karjelzéssel jelezve invitálják őket, hogy tessék csak tessék ez itt a hivatalos átjáró.

No persze, az is az igazsághoz tartozik, hogy a videó gyorsan véget ér, így azt nem láthatjuk, hogy esetleg nem-e a szabályoknak megfelelően járnak-e el a határon dolgozó elitegységesek. Az is lehet, hogy csak egy helyre terelték őket és ők szállították be őket egy menekülteket befogadó állomásra.

Azt is érdemes tudni, hogy maga a kerítés egyébként a határ magyar oldalán van, így aki odaér, az gyakorlatilag már Magyarország területén tartózkodik, így amíg nem változnak a törvények nem lehet mit tenni, csak a hivatalos szabályok szerint eljárni.

 

leczovics