Katona Jánosné kapta az Erzsébet-díjat

December 17-én tartotta évzáró rendezvényét a Soproni Gyógyközpont. Az ünnepi eseményen átadták a kórház rangos elismerését, az Erzsébet-díjat. A kitüntetést 2015-ben Katona Jánosnénak, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály osztályvezető ápolójának adományozta az intézmény.

Katona Jánosné

Katona Jánosné egészségügyi pályáját 1978–ban, a Martos Flóra Egészségügyi Szakközépiskola elvégzését követően gyakorló ápolónőként kezdte a soproni Kórházban. 1979-ben felnőtt szakápolói, 1984-ben intenzív betegellátó szakápolói végzettséget szerzett. Ez évtől intenzív betegellátó asszisztensként dolgozott az intézményben.

1993-tól az intenzív osztály osztályvezető helyettes ápolója. 1995-ben vette át diplomás ápoló oklevelét. Ugyanebben az évben nevezték ki a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető ápolójának.
Alapító tagja és 2006-ig régióvezetője az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Szakdolgozók Magyarországi Egyesületének.

1994-től tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek, 2004-től tagja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának, melynek jelenleg is helyi, országos küldöttje. 2004-2012 között a kamara Aneszteziológiai – Intenzív ápolási szakmai tagozatának vezetője.

1997 óta tanácsosi cím birtokosa, 2009-ben szakmai tevékenységét Pro Sanitate kitüntetéssel ismerték el.
Magas szintű szakmai tudását, a betegek és a betegellátás felé érzett elhivatottságát a közelmúltban egy közönségszavazáson az „Ország kedvenc ápolója” címmel ismerték el.

Osztályvezető ápolói munkája mellett a betegellátásban is részt vesz, 37 év szolgálatot tudhat maga mögött. Szociális érzékenysége a mindennapok nehézségei mellett is felülemelkedik. Feladatait a szakmai tudás, az etikus magatartás, az emberek tisztelete, a betegek komfortérzetének biztosítása szellemében végzi. Problémamegoldó és konfliktuskezelő képessége kiemelkedő.

 

cyberpress.hu