Kalmár István (MSZP): Sok homályos folt van a Soproni Erzsébet Kórház körül

Városunk kórháza és annak vezetése is témája volt a pénteki sajtótájékoztatónak, amit Kalmár István az MSZP Soproni szervezetének elnöke tartott ma a Magyar utcai pártházban.

Kalmár István (MSZP):

Sok homályos folt van a Soproni Erzsébet Kórház körül.
Romokban az egészségügy az egész országban. Sajnos a Soproni Erzsébet Kórház körül is egyre több a kérdőjel.

Sopronban 7 osztályvezető főorvosi, 13 szakorvosi és 11 szakdolgozói állást pályáztattak meg. Ez már önmagában is számos kérdést vet fel, de az igazi kérdés most az, vajon miért nem írják ki évek óta a kórház főigazgató főorvosi állását?!
Szeretnénk világossá tenni, tisztelet és köszönet jár minden egyes embernek, aki ma az állami fenntartású egészségügyben dolgozik. Külön köszönet a Soproni Kórház dolgozóinak, sokszor emberfeletti munkát végeznek.

Azonban az mégiscsak elképesztő, hogy Sopronban nem lehet végleges megbízást adni senkinek a kórház vezetésére. Nem állítjuk, hogy a Fidesz vezeti Sopronban a kórházat, de azt igen, hogy egy aktív politikus, a Fidesz egyik pártigazgatója, országgyűlési képviselője, Molnár Ágnes az, aki nem engedi, hogy végleges igazgatót kapjon az intézmény. Korábban ő volt itt az igazgató, de úgy tűnik, nem tud beletörődni, hogy le kellett mondania és a háttérből, továbbra is ő akarja igazgatni a mi kórházunkat.

A Fidesz és annak politikusai mindent és mindenkit felügyelni, irányítani akarnak. Az egészségügyben azonban ez megengedhetetlen. Legalább itt tekintettel lehetnének az emberekre, itt ugyanis életekről van szó.

Ha valaki politikus, az politizáljon és engedje azokat dolgozni az egészségügyben, akiknek ez az élete és valóban értenek is hozzá! Lehet, akkor a mi kórházunk is jobban működne!

 

 

cyberpress.hu