Jegyzet: Mit tegyünk ha migránsokat látunk Sopron környékén?

Egyre több bejegyzés jelenik meg a közösségi portálokon, hogy Sopronban és környékén is látni véltek migránsokat illetve migráns csoportokat. Ágfalva környékén a sínek mentén Ausztriába igyekvő társaságról vagy éppen Nagycenken várakozó fiatalokról is találtunk posztot. Az ilyen bejegyzések, mint a futótűz, úgy terjednek, ami azt is jelenti, hogy igenis nálunk is érdekli az embereket ez a kérdés és Sopron környékén új jelenségről van szó.

Érdeklődtünk, hogy az említett embercsoportokkal kapcsolatosan a napokban érkezett-e lakossági bejelentés a rendőrséghez, de azt az információt kaptuk, hogy nem.

A rendőrség hivatalosan az elmúlt napokban az alábbi határrendészeti híreket tette közzé: police.hu

Így marad csupán a feltételezés, hogy valóban migránsokról volt szó az említett posztokban, de ha esetleg valóban róluk, akkor remélhetőleg már elhagyták a környékünket és ez így lenne jó mindenkinek.

Valljuk be őszintén, valóban csak szerencse kérdése, hogy nem fedezték fel még igazán ezt az útvonalat a hazánkon áthaladó migránsok és remélhetőleg így is marad, hiszen senkinek nem hiányzik az ilyen fajta „izgalom” a mindennapjaiból.

Megyénkben leginkább Győr az érintett a gazdasági bevándorló illetve átutazó embercsoportok ügyében, hiszen ott már szinte napi „probléma” a jelenlétük. Győrből azonban Hegyeshalom felé veszik az irányt a legtöbb esetben, mármint azok, akik megússzák a kontrollt, hiszen szerencsére leginkább az az útvonal a kézenfekvő számukra.

Országosan is megoszlanak a vélemények a migrációs kérdéssel kapcsolatban, hiszen az elmúlt hetekben sok különböző információ látott napvilágot. Ezek a hírek valóban megosztják az emberek véleményét , de ne felejtsük, mindenkinek szíve joga véleményt nyilvánítani pro és kontra, és ez így is van rendjén. Azonban valljuk be, nem az  a normális helyzet hazánkban, hogy bevándorlókkal van tele az ország. Ebben talán egyetértünk mindenkivel.

No de nézzük, mit is kell tenni, ha migráns csoportokat látunk Sopronban és környékén. Kit kell értesíteni, amennyiben ezt szeretnénk tenni?

Minden esetben a rendőrség az illetékes ez ügyben, tehát a legcélszerűbb ha azonnal értesítjük őket. Lehetőség szerint a hely pontos megjelölésével és a létszám becslésével, hiszen ezen információk alapján tudnak azonnal reagálni és intézkedni az üggyel kapcsolatban. Minden lakossági bejelentést komolyan vesznek, így igyekezünk pontos információval szolgálni, hiszen közös érdekünk, hogy a rendőrség hatékonyan és gyorsan tudjon reagálni, no meg talán nekünk az a legfontosabb, hogy a rend és a nyugalom maradjon a környékünkön.

 

cyberpress

  • Fotókon az új soproni elkerülő út

    Május elején átadták az északnyugati elkerülő utat Sopronban, a 8647-es út tehermentesítő funkciója mellett egy régen várt fejlesztést is magával hozott. Hiánypótló, hiszen összeköttetést teremtett