Hazudnak a hírek avagy egy téma több köntösben! / videó

Nagyon nehéz tájékozódni a mai világban, ha ez ember hiteles híreket szeretne kapni. Rengeteg televíziós csatorna, hírportál és videócsatorna ontja rendületlenül a legmegbízhatóbb információkat és bizony ezek sokszor ellentmondanak egymásnak. Mégis olvassuk/nézzük mindet, hiszen tájékozottak szeretnénk lenni.
Ez esetben azonban könnyen meg lehet zavarodni és nem könnyű eldönteni, hogy mi az igazság, bár mindenkinek van egy tuti választott média csatornája, amiben hisz, amelyik biztos hogy a valóságot mutatja.

Mi most megkíséreljük bemutatni azt, hogy egy adott helyen és helyzetben, ahol egyébként eseménytelenek a mindennapok, hogyan lehet hírt gyártani és azt különböző módon tálalni, beállítottság függvényében.

Aktuális téma jelenleg a migráns vándorlás illetve ebből kifolyólag a határhelyzet, erről lehet mindenhol olvasni/hallani, így kézenfekvő volt, hogy ezt a témát válasszuk.
Talán ezzel a kis videóval sikerül némi segítséget nyújtanunk abban, hogy nem szabad minden hírt elhinni, még akkor sem ha mondjuk a televízióban látjuk!

De mit is látunk dióhéjban ?

00.00 Főcím és rövid bevezetés az éjszaka leple alatt
00.50 Országos csatorna „Élőben” bejelentkezik Röszkéről/Sopronból vagy Ásott-Hegyeshalomból
02.40 Radikál TV – Tűzkereszt műsora, akcióban a tudósító és az operatőr
05.52 Hűség TV – Egy független patrióta televízió jelenti a határról! Csak a város!!!
07.36 Cyberpress.hu – Vágatlanul – ahogy szoktuk 😉 Kommentár nélkül! Fényezzük magunkat!
08.24 Összefoglalás! Nem minden minden az, aminek látszik!

cyberpress.hu youtube 

L.L.ZS. & MICHI