Harc a szerelemért

Néha az érzelmek tiszták és őszinték, de a környezetünk nem ért egyet a választásunkkal. Mit tegyünk? Hagyjuk, hogy mások döntsenek a fejünk fölött legyen szócsaládról vagy barátokról, vagy kiállunk érzelmeink mellett?

kép forrása: deviantart.net

A fák virágzása, a madarak éneke, új szerelmek kialakulás vagy meglévőek erősítése mind a tavasz beköszöntét hangsúlyozza. A szerelem a legfelemelőbb érzés, ami emberrel történhet. De vajon mindenki jó szemmel nézi mások boldogságát?
Két ember, két lélek találkozása néha nem is a véletlen műve, hanem valami sokkal magasabb szinteken dől el. Azonban a boldogság, egy olyan törékeny dolog, amit sok rosszindulatú ember, vagy a környezet nem néz jó szemmel. S az embernek döntenie kell. De bárhogyan is dönt az mindenképpen fájdalmas. Kívülállóként kell tekintenünk saját magunkra és a dolgainkra. Azt azonban nem hagyhatjuk, hogy a fejünk felett eldöntsék, hogy mi a jó nekünk vagy mi nem.
Évek múlva őket hibáztassuk saját életünk kudarcaiért, mert hallgatva rájuk megtettük, amit elvártak tőlünk. Vagy a szívünkre/eszünkre hallgatunk, és a szerelmet választjuk.
Persze felnőtt ember életébe más felnőttek inkább ne szóljanak bele. Legyen szó rokonokról vagy barátokról, mert annak csak harag, háború és indulatok lesz a vége. Tanácsokkal segíthetjük szerettünket, de van egy bizonyos határ, amin nem szabad és nem is illik túllépni.
Sokan vannak úgy, hogy hátat fordítottak szerelmük miatt családjuknak és az idő őket igazolta. Hogy olyan emberbe szerettek bele, aki mint ahogyan a templomban mondják jóban-rosszban, egészségben – betegségben, szegénységben-gazdagságban kitartott mellettük. Ez a mai világban ritkaság számba megy.
A szerelem már sok család életét írta át, elég, ha a csak a Shakespeare –klasszikus Rómeó és Júlia története jut eszünkbe. Két ember boldogsága egyben két család tragédiájához vezetett. Az embereknek elfogadóbbaknak és reálisan gondolkodóknak kellene lenniük.
Azt mondják, hogy az idő begyógyítja a sebeket, de van, amiket soha nem lehet. Ha kell, harcba kell szállnunk érzelmeinkért, a párunkért és főként önmagunkért, kiállva a döntésünk mellett.
Higgyünk a szerelemben és abban, hogy vannak dolgok, amik az égben köttetnek!

 

Violet C. Landers