Flapper divat a sztárvilágban

Azt hihetnék, hogy csak egyfajta hóbortról vagy szórakozásról van szó. Pedig az 1920-as évek divatirányzata ismét hódít. És nemcsak a filmek vagy a divatvilágban, hanem a sztárok között is!

fotó: dailymail.co.uk

Valamiért az 1920-as évek Amerikájának flapper divatja nem tud kikopni az emlékezetekből. Ez több filmnek is köszönhető olyan klasszikusoknak, mint a Van, aki forrón szereti; Bonnie és Clyde vagy a Nagy Gatsby. Ez utóbbi – melyet 2013-ban újraforgattak Leonardo Dicaprio-val a főszerepben – ugyancsak ebben az időszakban játszódik.

De mitől olyan népszerű ez a korszak?

A válasz az életstílusban keresendő. A nők kiléptek az ártatlan mivoltjukból, belevaló és érzékien csinosan jelentek meg, akár egyedül is. Az 1910-es évek zárt és konzervatív világát felváltotta a forró jazz, a rövid hullámos hajak, vérvörös rúzsok és rojtos miniruhák. A nyakba, hosszan, érzékien lecsüngő gyöngysorok kerültek és a táncparketten mindenki Charleston-t járt http://casinoscapital.com/. A szesztilalom önmagában is izgalmas időszaka Amerikának, nem beszélve a bűnözők királyáról Al Capone (a Sebhelyesarcú)-ról.

Színésznők között szinte pillanatok alatt világhírű lett Clara Bow, akinek az egész flapper stílust és megjelenést köszönhetjük. Filmjei közül kiemelkedik az IT , amelyből konkrétan megérhetjük az egész divat lényegét. Clara hihetetlen népszerűsége odáig terjedt, hogy rajzfilmfigurát is készítettek róla: Betty Boop-ot.

fotó: fairycorner.it

Na de térjünk vissza 2014/15-be mert bizony most is nagy hatással van világhírű színésznők megjelenésére és nemcsak jelmezbálba veszik fel csini flapper öltözéküket, hanem különféle rendezvényekre, ahol fotósok hada várja őket. S persze joggal kérdezhetik tőlük, hogy miért választották pont ezt a ruhát, frizurát vagy kiegészítőket. De ahány celeb, annyi válasz létezik. Nyugodtan lehetne azt mondani, hogy lassan 100 éve jelen van ez a divat. S nem is tévednének. A vintage menőnek számít bármiről is legyen szó: lakásdíszektől a megjelenésig.

Katy Perry ebben a glamour-os ruhában jelent meg 2012-ben egy Los Angeles-i rendezvényen, nem kis feltűnést keltve.

fotó: s-media.com

Vanessa Hudgens, mióta levágatta a haját, sokkal bevállalósabb is lett. Ez a frizura is nagyon jól áll neki.

fotó: media1.onsugar.com

Audrey Tautou, a franciák üdvöskéje amellett, hogy remek színésznő, tudja hogy mi áll jól neki.

fotó:  s-media.com

A könnyű nőcske című filmből ismert Emma Stone szintén rajong az irányzatért.

fotó: i0.wp.com

Taylor Swift, a RED című lemez után stílszerűen pirosban és feltűzött flapper hajviselettel.

fotó: s-media.com

Violet C. Landers