Péntektől fizetős lesz az M85 megépült szakasza!

Portálunk is beszámolt még a nyáron arról, hogy átadták a Győr-Csorna M85-ös gyorsforgalmi utat illetve az M86-os csornai elkerülő szakaszt. Annak tükrében, hogy ez ugye az ígért Győr-Sopron gyorsforgalmi egy falatka darabja, mi is örömmel üdvözöltük, hogy végre elkezdődött valami. Az örömünk továbbra is felhőtlen, hiszen bízunk a sikerben és abban, hogy ez a gyorsforgalmi valóban eléri a hűség városát is a megígért időpontra, még akkor is ha most egy kis árnyék vetül a már átadott szakaszra. Miről is van szó?

M85-ös autóút Sopron irányába, Csorna-dél kijárat felüljárójáról

Vége ám az ingyen autókázásnak az említett szakaszon, hiszen péntek 0.00 órától már fizetős lesz az aszfaltcsík. Erről számolt be az inforabakoz.hu, hivatkozva arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Miniszter rendelete értelmében ezek, az említett szakaszok is felkerültek a fizetős útszakaszok listájára. Január elsejétől országos vagy megyei matricákkal használhatók csak ezek az utak is. A portál azt is hozzáteszi, hogy a 2016-os évre vonatkozó éves országos jogosultságot és a megyei matricákat január 1-jén nulla órától lehet megváltani, de annak nem kell sietnie, akinek idei országos éves vagy megyei e-matricája van, mert azok 2016 január 31-ig érvényesek.

Január elsejétől kötelező a matrica az M85-ös megépült szakaszán!

Összességében egyébként nem változnak a díjtételek országosan, így például egy megyei éves matrica akár megáll – személygépkocsi esetében –  5000 Ft-ból, cserébe pedig gyorsabban, biztonságosabban és jobb minőségű úton közlekedhetünk.

Aki eddig például Budapestre járt, az eddig is megvette a megyematricát, így nem jelent pluszköltséget ez az új szabályozás, aki pedig Sopronból Győrbe ingázik csak, talán annak sem jelent olyan nagy extra kiadást ez az ötezer forint …

 

Csorna-dél kijárat, egyelőre Sopronnak is itt kell letérni

Nem lesznek érdemi változások 2016. januárban. Nem emelkednek az árak, nem lesznek újabb díjkategóriák, és a díjrendelet tervezet szerint csak az M43 és M85 idén átadott, gyorsforgalmi úthálózatba kapcsolt szakaszaival bővülnek a díjköteles szakaszok.

nemzetiutdij.hu

fotók: Koszorú M. 

cyberpress.hu