Fiatalok a tisztább, szebb Sopronért, kompromisszumok nélkül!

A hagyományoknak megfelelően a közösségért és a környezetért dolgoztak ma a fiatalok Sopronban a 72 óra kompromisszumok nélkül országos mozgalom keretében. Az esemény főszervezője Barcza Attila, aki maga is részt vesz aktívan minden esztendőben a munkában is.

Poló, sapka a fiataloknak a munkavégzéshez

A programot idén október 8 és 11 között szervezték, ahol a fiatalok csoportokban, három napon át teljesíthetnek közhasznú feladatokat. Többek közt játszóterek felújítását, hulladékgyűjtést, erdőtakarítást végezhetnek, de ide tartozó esemény lehet az ételosztás hajléktalanoknak is vagy éppen kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek. Országszerte több mint 8000 önkéntes vesz részt ezen az eseményen közel 300 program keretein belül, ami évről-évre mindig nagy sikerrel zárul.

Városunkban a munkaindító köszöntő szombat reggel 8 órakor volt a Deák téren, ahol dr. Simon István alpolgármester kiemelte a közhasznú munka fontosságát és megragadta az alkalmat arra is, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra is, hogy a környezetünk mindenkié és mindenki egyformán felelősséggel tartozik annak megóvásáért. Megköszönte a résztvevő fiataloknak az önkéntességet és hasznos, sikeres munkavégzést kívánt mindenkinek.

Jókedvű köszöntő az alpolgármestertől

Barcza Attila is köszöntötte az önkéntes fiatalokat és röviden visszatekintett a program soproni sikeres múltjára is. Megköszönte a fiatalokat kísérő tanárok részvételét és a Sopron Holding munkatársainak a program lebonyolításához nyújtott segítséget.

Barcza Attila a főszervező
“Mi szeretjük Sopront!” csapata is besegített

A köszöntőt követően a fiatalok munkacsoportokba szerveződve különböző helyszínekre siettek ahol idén is szebbé, tisztábbá varázsolták városunkat.

 

cyberpress.hu