Ezekben a napokban nem egyszerű Ausztria felé közlekedni

Egy kis káosz itt, egy kis káosz ott, nem csoda, hogy a migránsok sem értik mi a helyzet. Tegnap az osztrák hatóságok tartottak „közúti ellenőrzéseket” a határátkelőknél ami által hosszú sorok alakultak ki Magyarországon, aztán a nemzetközi vonatokkal volt némi fennakadás Hegyeshalomnál, ma pedig a Keleti pályaudvar lett lezárva Budapesten.

Illusztráció – fotó MICHI

Határozatlan ideig tart az Ausztria keleti határán az embercsempészek elleni fellépés részeként bevezetett fokozott közúti ellenőrzés – mondta hétfőn Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a ZDF német országos közszolgálati televízióban.

Ezek szerint bármikor elrendelhetnek újabb ellenőrzéseket, így érdemes folyamatosan tájékozódniuk azoknak aki például Ausztriába járnak dolgozni. Nem hivatalos információink szerint környékünkön kiemelt ellenőrzési pontként a soproni illetve a kópházi határátkelő szerepel, de a kisebb átkelőhelyeknél is elképzelhető időszakos ellenőrzés.

gysev
Illusztráció / fotó: MICHI

Tegnap több vasúti szerelvényre engedték felszállni a migránsokat és ezáltal elhagyni országunkat, bár egy kis zűrzavar azért volt Hegyeshalomnál, de végül megoldódott a helyzet.

Ma pedig váratlanul a teljes Keleti pályaudvart lezárták, így nem csak a nemzetközi vonatok nem indultak el a Keletiből, hanem a belföldiek sem, bár némi változás azért már van:

Jelenleg a migránsokon kívül mindenki bemehet a pályaudvarra és vásárolhat menetjegyet. A Keleti pályaudvar előtt ezekben a percekben demonstrálnak a migránsok, a rendőrség pedig aktív jelenléttel tartja a környéket felügyelete alatt. – tájékoztatott minket olvasónk.

A hivatalos infó szerint jelenleg ez a helyzet:

A KELETI PÁLYAUDVAR ÚJRA INDÍT ÉS FOGAD VONATOKAT

2015. szeptember 1. kedd, 10.05 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 1. kedd, 10.56

Kedden 10 óra 05 perckor a Rendőrség engedélyezte a vonatközlekedést a Keleti pályaudvaron. A Budapest−Újszász−Szolnok, a Budapest−Hatvan−Miskolc és a Budapest−Győr−Hegyeshalom vonalról a vonatok ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. Mindhárom vonalon jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A menetrend szerinti forgalom a szerelvényfordulók miatt csak kora estére állhat helyre.

Hatósági zárás miatt a vonatok 9 óra 09 perctől nem használhatták a Keleti pályaudvart. Az újszászi és a miskolci vonalról a személyvonatok csak Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekedtek; a győri vonal vonatai pedig Kelenföldre érkeztek.

Budapest, 2015. szeptember 1.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM

 

A GYSEV Zrt. honlapján ez a legfrisebb infó:

Frissítve: 2015.szeptember 01. 10:34

RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓ

A mai napon hatósági intézkedés miatt Budapest –Kelet pályaudvar lezárásra került.  A vonatközlekedés 10:00-tól ismét elindult, de a 922/932 sz. IC vonatok valamint a 9902/992 sz. gyors vonatok30-60 perc késéssel közlekednek.

forrás: gysev

nyitókép: leczovics

leczovics

  • Fotókon az új soproni elkerülő út

    Május elején átadták az északnyugati elkerülő utat Sopronban, a 8647-es út tehermentesítő funkciója mellett egy régen várt fejlesztést is magával hozott. Hiánypótló, hiszen összeköttetést teremtett